Estirar-se de bon matí

Sembla que badallar ajuda a llevar-nos al matí, perquè en aspirar aire aquest entra als pulmons i oxigena el cervell. Però fer una bona estirada de músculs també ajuda a començar el dia amb energia.

• Estiraments de collAmb la mà dreta sobre el cap, estireu el coll des del costat esquerre. Manteniu la posició entre 30 i 60 segons. Repetiu cap a l’altre costat. Feu cercles amb el coll, inhaleu quan el vostre cap estigui cap endavant i exhaleu quan estigui cap endarrere. Canvieu de sentit de tant en tant.

• Estiraments de columnaEstireu els braços cap endavant i entrelligueu els dits. Després eleveu els braços cap el sostre i quedeu-vos en aquesta posició entre 30 i 60 segons.Jaieu sobre el llit amb les cames i braços estirats i porteu el genoll dret cap el colze esquerre. Mantingueu la posició fins que s’hagin estirat totes les vèrtebres i músculs de la zona.

• Estiraments de camesEstireu-vos boca amunt i, amb l’ajuda d’una banda elàstica, aixequeu la cama dreta mentre estireu de la banda cap a vosaltres. Repetiu amb la cama esquerra. Dempeus, estireu cap enrere una cama des del turmell. Repetiu amb l’altra cama.Estireu-vos boca amunt amb les cames estirades, doblegueu el genoll dret i abraceu-lo. Repetiu amb l’altre genoll.

Per Redacció / Tot Sant Cugat