minimalisme

La principal característica del minimalisme és la simplicitat de les formes, amb línies pures, espais amples i despullats i colors neutres, tot combinat de forma harmònica.

La construcció de cada espai es fa utilitzant el mínim d’elements, evitant els accessoris. Els colors s’utilitzen purs i suaus, principalment el blanc i el cru.

Una altra alternativa són els colors torrats i el negre, que s’utilitza per donar tocs que accentuïn els detalls i accessoris. Per descomptat que el blanc s’explota en tots els seus matisos.

Per contrastar amb la nuesa i la monocromia, s’utilitzen alguns detalls ornamentals, o tocs de color aplicats a elements com un coixí, un gerro, una catifa, però amb el requeriment que sigui mínim.

L’ús de cortines és gairebé inexistent, els espais estan ben il·luminats i les finestres acostumen a tenir grans dimensions.

Les teles de tapisseria minimalista són llises i de colors purs, tèxtils rústics amb textures com el lli o les lonetes. Els materials tenen un paper protagonista: les fustes per a terres i mobles, els materials rústics com el vidre, el ciment polit, la pedra, els tubs d’acer, etc.

Els mobles són simples i de disseny bàsic i la quantitat és la mínima possible.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada