Esteve López i Josep Maria Cucalón volen tornar al PS en els propers dies

Els exmilitants del Partit Socialdemòcrata, i membres del ja dissolt corrent Esquerra Socialista, Esteve López i Josep Maria Cucalón, volen tornar al Partit Socialdemòcrata en els propers dies. Ambdós exmilitants celebren el nou rumb que ha pres el partit, amb la nova executiva, i amb Vicenç Alay com a president, i per això preveuen parlar amb ells durant aquesta setmana per aclarir algunes qüestions, i amb tota probabilitat sol·licitar tornar al partit.

Esteve López i Josep Maria Cucalón van marxar del Partit Socialdemòcrata, junt amb altres companys d’Esquerra Socialista, després que el congrés que es va celebrar el 2011 no aprovés la seva ponència per apostar per la renovació de l’equip de cara a les eleccions comunals. Després de gairebé dos anys fora del partit, el canvi que s’ha notat amb la celebració del congrés d’aquest dissabte, les ponències aprovades, i la nova executiva, encapçalada per Vicenç Alay, motiva Cucalón i López a voler tornar al partit.

Aquest mateix dissabte, el primer secretari del PS, Pere López, va manifestar la voluntat de l’executiu de recuperar militants, com els d’Esquerra Socialista, que van marxar del partit, i sembla que això es farà realitat en els propers dies.

El qui va ser subsíndic durant la legislatura de Jaume Bartumeu, Esteve López, ha explicat a l’ANA que ‘m’agrada el procés que hi ha hagut, impulsat per Fem PS’, i les ponències que s’hi han aprovat, com és la que preveu triar el proper candidat del partit amb un procés de primàries obertes a la ciutadania.

López ha assenyalat la nova direcció del partit, ‘el nou clima i la nova il·lusió’, i ha apuntat que ‘m’identifico amb les noves propostes’ que s’han realitzat. És per això que la seva intenció és parlar amb alguns companys, i en els propers dies sol·licitar tornar a ser militant del Partit Socialdemòcrata.

Per la seva banda, Josep Maria Cucalón, també s’ha mostrat ‘content’ amb els canvis que ha notat en el partit, i ha indicat que vol parlar al llarg de la setmana vinent amb la nova executiva. Vol comentar aspectes sobre la ideologia del partit, perquè recorda que ‘en un moment donat el partit va fer un gir a la dreta’ i que ell vol defensar polítiques d’esquerra moderada. Així, la seva intenció és parlar amb ells, però amb l’objectiu de tornar al partit.

De fet, Cucalón reconeix que el fet que Vicenç Alay, que també havia estat membre d’Esquerra Socialista, sigui el nou president del partit, el motiva més a tornar perquè veu més evident compartir-hi la ideologia.

El que tenen clar tant Cucalón com López és que si tornen al partit és per implicar-s’hi, i per tant que voldran participar a les comissions i aportar les seves idees. Tot i haver format part del corrent Esquerra Socialista, la idea no és tornar-lo a crear, sinó que cadascú torni a títol individual, ja que segons Cucalón ‘quan vam crear el corrent va ser perquè el partit anava cap a la dreta i havíem de defensar més les nostres idees’.

Sobre el fet que membres com Jaume Bartumeu, Gerard Barcia o Sílvia Bonet anunciessin, aquest divendres, que marxaven del partit, Cucalón i López han indicat que això no és el que els motiva a tornar. Segons Esteve López, encara que ells seguissin al partit, ell voldria tornar si les persones i el projecte que hi ha al capdavant són els que ara s’han presentat.

1 comentari

  1. Ja estan aquí els comunistes. Ara podrem elegir entre la incompetència de DA o un PS que només pensa en afavorir l’avortament, els homosexuals i en ofegar amb impostos als treballadors i emprenedors, enfront del favoritisme envers els funcionaris. L’únic partit de l’alternativa, abocat a ser un partit de minories.

Comments are closed.