Esteve fa història en entrar al top 30 en una Copa de Món

Lillehammer és l’escenari aquest cap de setmana de la Copa del Món d’esquí de fons. Ahir es va disputar la modalitat sprint i avui era el torn de la primera carrera de distància amb els 15km patinadors. En ella, Irineu Esteve ha fet història de l’esquí de fons andorrà en ser el primer esportista del país d’aquest esport en entrar en el top30 en una Copa del Món. I no només això, sinó que Esteve ha finalitzat en la 21a posició.

Esteve ha aconseguit una 21a posició que sap molt bé pel que significa en la història d’aquest esport a Andorra. Amb aquest resultat, el jove fondista es converteix en el primer andorrà en aconseguir entrar en el top30 de la Copa del Món.

Esteve ha finalitzat la carrera amb un crono de 38.07,2, a 1.33,2 del vencedor. El guanyador ha estat el noruec Sjur Roethe, amb un crono de 36.34,0. En la cursa han participat més de 100 corredors.

Joan Erola, tècnic: “El resultat d’ahir potser va sobtar però ja sabíem que era una cosa que havíem de passar per ella. L’sprint és una disciplina que amb la seva constitució no hi ha massa a fer, i sabíem que avui seria altra història”.

“L’objectiu del top 30 era l’objectiu d’aquest any, però fer-ho aquí a Noruega amb el grup nacional noruec que eren 17 o 18 ja només ells.. i amb més de cent corredors, que és la cursa més bèstia de tot l’any… no ho esperàvem tan aviat. Ha fet una gran carrera, ha anat també molt bé el material”.

“Ara s’ha tret la pressió de sobre d’entrar entre els 30 i això li anirà molt bé per estar tranquil. Estem molt contents perquè era una cursa difícil i ho ha fet molt bé. De fet a l’última volta ha rodat molt bé, ràpid… estava el 24 o 25 i gairebé entra en el top 20… al final 21è. El nivell ha estat altíssim”.

Demà, Irineu Esteve disputa els 15km persecució amb una pèrdua de temps de 1.48 respecte al primer classicicat.

 

Vila, segona als 5km FIS júniors de Santa Caterina

Santa Caterina Valfurva, a Itàlia, acull unes proves FIS aquest cap de setmana amb la presència de Carola Vila. L’andorrana ha aconseguit avui el segon lloc en la prova dels 5km patinadors júnior.

La prova júnior femení dels 5km patinadors ha estat guanyada per la polonesa Izabela Marcisz, amb un crono de 13.19,6. Vila ha arribat a meta en la segona posició, amb un temps de 13.49,4, a 29,8 segons. Tercera ha estat la també polonesa Eliza Rucka, que ha arribat tres segons darrera de l’andorrana.

Per la seva part, la jove Ona Ferrando ha finalitzat en la 37a posició, amb 15.44,2, a 2.24,6 de la guanyadora. En la cursa han participat 68 corredores.

Demà es disputa la carrera júnior de 7,5km clàssics.

 

Verdú, 58è al supergegant de la Copa del Món

Beaver Creek ha acollit avui la Copa del Món de supergegant masculí, amb la presència de Joan Verdú. L’andorrà ha finalitzat 58è.

Segona ha explicat el tècnic Cyprien Richard, Verdú estava dins de la cursa fins que en el pla ha comés una errada i ha perdut molt temps. Finalment, ha estat 58è.

Verdú ha marcat un temps de 1.04.61, a 2.70 del guanyador, que ha estat l’austríac Max Franz, amb 1.01.91. Durant la cursa, Verdú se situava 41è en el primer intermig a 0.24 del millor registre en aquell punt. La seva velocitat era de 97,30km/h. En el segon intermig era 46è, el seu temps era +0.98 respecte al millor, i la seva velocitat arribava als 103,44km/h. En el tercer intermig se situava 51è amb +1.89 i la seva velocitat era de 88,50km/h. Finalment, en meta aconseguia un temps de 1.04.61 i la 52a posició provisional que després quedava en la 58a amb la finalització de tots els corredors.

Demà es disputa el gegant de la Copa del Món, amb Joan Verdú en acció. La cursa començarà en la primera mànega a les 17:45h, hora andorrana. La segona mànega està prevista per a les 20:45h.

FAE