Esteve, 30è als 15km del Tour d’Ski

Foto Arxiu: Laurent Salino / Agencia Zoom

Avui s’ha disputat a Toblach (Itàlia) la segona prova del Tour d’Ski. Si ahir va ser la prova sprint, avui ha tingut lloc la cursa dels 15km patinadors. Irineu Esteve ha estat 30è.
Esteve ha aconseguit la 30a posició amb un temps de 31.51,9, a 1.17,8 del guanyador, Sergey Ustiugov, de Rússia, amb 30.34,1. Esteve ha estat rendint a un alt nivell durant tota la cursa i només perdia temps en una baixada en què el seu poc pes ha jugat en contra. Perdia entre sis i set segons en aquella baixada, mentre que en els altres descensos el seu temps es mantenia respecte als rivals. Avui han finalitzat 103 corredors. Com ha dada, avui el francès Richard Jouve, que va ser tercer ahir a l’sprint, avui ha estat 41è.

Amb aquest resultat, és el tercer top 30 de la temporada per a Irineu Esteve. L’objectiu inicial de la temporada era almenys un top 30.

El Tour d’Ski continuarà a Val Mústair el dia 1 amb la prova sprint.

Joan Erola, tècnic: “Ha quedat clar que el que va passar a Davos va ser simplement cansament. Ha corregut molt bé avui. La llàstima ha estat que perdia set segons per volta a una baixada molt, molt dreta, i això era per una qüestió de pes, perquè després amb els esquís en les altres baixades anava molt bé de velocitat. És un corredor molt lleuger i en això s’ha notat… si no és per aquesta baixada, avui se situa entre els 20 primers, segur. Com a rendiment físic avui estava per estar en un top 20. El més important és que està en forma i que es troba bé. De cara a les altres carreres, físicament està molt bé. Acabem l’any amb tres top 30, que està molt bé”.