Foto: Laurent Salino / Agencia Zoom (Arxiu)

Avui s’ha disputat a Seefeld (Àustria) la primera cursa dels Campionats del Món absoluts per a Irineu Esteve. L’andorrà ha estat 21è en la prova d’skiathlon, amb 15km+15km (clàssic i skating).

L’andorrà ha estat movent-se entre els 20 primers. En la part final s’ha quedat amb altres dos corredors, el francès Jules Lapierre i el japonès Keishin Yoshida, dels quals ha anat tirant l’andorrà. Finalment ha arribat el moment de l’sprint i Lapierre i Yoshida l’han superat. Esteve ha acabat amb 1.13.20,6, a 2.58,8 del guanyador de la cursa, el noruec Sjur Roethe (1.10.21,8).

La pròxima cursa d’Esteve seran els 15km en clàssic del dimecres 27 (14:00h). Abans, el dimarts 26 (15:00h), Carola Vila disputarà els 10km en clàssic.

Irineu Esteve, fondista: “Molt contents per la carrera. Crec que he fet una bona posició. Al segment de clàssic m’he trobat bé. Crec que he pogut tenir un bon ritme i posicionar-me de cara a l’skating. A l’skating teníem esquís molt ràpids i hem pogut lluitar-ho bastant fins a les dues últimes voltes, que he anat en un grup de tres. Al final he quedat 21è i content”.

Joan Erola, entrenador: “Avui podia haver estat 19è. Han arribat tres junts per fer el 19, 20 o 21. Crec que es mereixia fer el 19 perquè amb els que anava, ell anava tirant en skating tota la carrera. Gràcies a això han guanyat posicions, però a l’sprint potser ha arribat una mica més just, i l’han guanyat. Tot i així ha fet un 21è en un Mundial, la qual cosa no havia fet mai. Estem molt contents amb aquesta primera cursa. En clàssic ens hem defensat molt bé, sent com és on sempre ens costa més. Ell s’ha trobat molt bé en clàssic i ens hem defensat bé. El material, molt correcte. Amb skating ha fet el 16è millor temps, així que ha anat molt, molt bé en skating. Portàvem bon material i ell s’ha trobat bé. Contents per aquesta primera cursa. Ara a per la de clàssic, que serà la més dura per a nosaltres, i a preparar la de 50 quilòmetres”.