Amb la disputa del 35è Ral·li Santander Cantàbria (segona prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt) s’inicia un mes en què es disputaran tres proves (Santander, Vigo i Orense) que resultaran determinants per al resultat de la primera part de l’esmentat campionat. Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600), en aquesta ocasió sense marge d’error, afronten la prova organitzada per la C.D. Peñucas convençuts que a Santander seran capaços de repetir actuacions que els van portar a una de les places del podi scratch del ral·li.

Per aconseguir el seu objectiu el pilot de l’equip Suzuki Motorsport haurà de superar un traçat de 466,12 km repartits en dues etapes. En total seran 10 les especials cronometrades (4 diferents), que sumen 183,97 km, les que decidiran les classificacions finals de la prova.

“El retorn a les proves del nord d’Espanya comporta l’arribada d’escenaris molt particulars, carreteres estretes, asfalt lliscant, climatologia variable,… són sense cap dubte proves difícils i que no et permeten un moment de relaxació”. Així descrivia Vinyes el recorregut més probable al que s’hauran d’enfrontar a Cantàbria. A més en la present edició cal afegir variacions importants en el traçat: Aquest any hi ha algun tram que no he corregut en edicions anteriors, és el cas per exemple del tram inicial, Villanueva-Moncallan, que amb gairebé 26 km és el més llarg de la primera etapa. En els reconeixements intentarem endevinar on poden estar els punts crítics. És llarg i a més es disputa 3 vegades o sigui que és una especial en la qual es poden establir diferències.

La novetat de l’equip Suzuki Motorsport en el Ral·li Santander és el canvi de look que lluiran els Swift S1600. Juan López Frade comentava amb aquestes paraules el motiu de l’esmentat canvi: “Des de la sortida al mercat del nou Suzuki Swift Sport, ens vam posar a treballar per adaptar el nostre equip oficial al nou model. A Santander ja es podrà veure el resultat i estem segurs que ens donarà tantes satisfaccions com els cotxes anteriors”.

Els membres de la C.D. Peñucas s’han vist obligats a fer canvis importants en l’apartat organitzatiu de la prova. Potser la més notòria pot ser la situació del parc d’assistència, de Santander a Hoznayo. Des d’aquesta mateixa localitat es donarà la sortida de la prova i acollirà als participants al parc tancat al final de la primera etapa.

A Santander, concretament al Parque de las Llamas, estarà situat el parc tancat final i el podi on es durà a terme el lliurament de trofeus.

L’inici de la primera etapa del 35º Ral·li Santander Cantàbria està previst a les 14h00 del proper dissabte (dia 18). Els equips que hagin superat les primeres dificultats del traçat, començaran a entrar al parc tancat a partir de les 21h30.

Durant la jornada següent (diumenge dia 19), es disputarà la segona etapa que s’iniciarà a les 7h00 i finalitzarà a partir de les 13h00 al cèntric parc esmentat de la capital de Cantàbria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada