El Departament d’Estadística ha publicat aquest divendres una modificació de les dades d’entrada de vehicles relatives al mes de maig, en què fa una revisió a la baixa de les xifres, fetes públiques aquest dijous. Així, el nombre de vehicles que ha entrat al país durant el mes de maig ha estat de 328.941, i no 347.889 com havien informat inicialment, el que suposa un augment del 2,8% respecte el mateix mes del 2012. Tant el total de turismes com el total de vehicles pesants han registrat una variació percentual positiva, d’un 2,7% i d’un 5,4% respectivament.

Els turismes provinents d’Espanya han registrat un increment del 2,4% i els provinents de França han augmentat en un 3,3%. Pel que fa als vehicles pesants han tingut una variació percentual del -4,1% per la frontera hispanoandorrana i del 3,3% per la francoandorrana.

L’acumulat d’entrada de vehicles d’aquest any 2013 ha davallat un -4,6% respecte al maig de l’any anterior. El total de turismes ha tingut una variació percentual negativa del -4,4% i el total de pesants del -10%. Pel que fa a la variació percentual de l’acumulat d’entrada de vehicles dels darrers dotze mesos ha estat negativa respecte el total acumulat del mateix període de l’any anterior, concretament un -2,6%. En aquest sentit, Estadística destaca la reducció en un -15,2% de l’entrada de vehicles pesants, amb un decrement similar tant a la frontera hispanoandorrana (-16%) com a la francoandorrana (-13,3%). Pel que fa a l’acumulat d’entrada de turismes respecte al mateix període ha tingut una reducció del -2,3%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada