Esquivar la mirada adulta

Si afirméssim que Facebook s’ha tornat “carca”, ningú en el seu sa judici ens donaria la raó. No obstant això les estadístiques no menteixen quan es tracta de veure la nova tendència que està prenent la creació de Mark Zuckerberg.

Els joves prefereixen utilitzar Twitter abans que Facebook per dues senzilles raons. La primera és una raó d’ús, la xarxa social de l’ocell és molt més fàcil d’utilitzar que Facebook. Això acompanyat a l’extensió entre els joves de l’ús generalitzat del telèfon intel·ligent, fan de Twitter una millor eina per a ells.

El segon dels motius també resulta obvi. En un primer moment Facebook era una pàgina web adolescent on es reunien els amics per exposar les fotografies de les seves millors festes. No obstant això, a mesura que Facebook va anar creixent, els adults van ser menys reticents a entrar a la xarxa social. El resultat és que actualment els individus d’entre 12 i 17 anys consideren que hi ha massa adults a Facebook. Evidentment ningú vol que els seus pares ho vegin amb la cara desencaixada i en una festa quan hauria d’estar dormint a casa dels amics plàcidament.

Si el 2011 els usuaris joves de Twitter representaven només el 12 per cent, actualment aquest nombre s’ha elevat fins al 26 per cent.

En conclusió, els menors trien la llibertat i la simplicitat per sobre de les propostes tècniques més completes de Facebook.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció