Esquí: Primer eslàlom per als equips masculí i femení de la FAE a Kaabdalis

Les esquiadores andorranes, Carla Mijares i Íria Medina
Les esquiadores andorranes, Carla Mijares i Íria Medina (FAE)

Els equips de tècnica de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), en dones amb Carla Mijares i Iria Medina, i l’entrenador Josh Alayrach, i en homes amb Àxel Esteve, Àlex Rius, Bartumeu Gabriel i Xavier Cornella, i els entrenadors Fred Beauviel i Yago Antes, es troben a Kaabdalis (Suècia) on aquest dissabte han disputat les primeres curses FIS d’eslàlom.

En homes, Àlex Rius ha estat el més destacat amb la 22a posició amb un crono de 1.41.18, mentre que Àxel Esteve ha estat 24è amb 1.41.92 i Bartumeu Gabriel 31è amb 1.42.83. Els tres han remuntat posicions en la segona mànega. A la primera, Rius feia el 26è temps, Esteve el 33è i Gabriel el 39è, en una cursa amb una alta participació dels equips continentals, que busquen, de la mateixa manera que els andorrans, iniciar les competicions per a agafar el ritme adequat abans de l’inici de les carreres importants de la temporada.

La cursa masculina l’ha guanyat el búlgar Kamen Zlatkov amb un temps d’1.37.17.

Pel que fa a l’eslàlom femení, Carla Mijares, no ha pogut completar la segona mànega, quan en la primera havia marcat el tercer millor temps amb +0.83. Per la seva part, Iria Medina ha completat la cursa en la 20a plaça, amb un temps d’1.51.39, a 9.41 de la guanyadora. Medina havia marcat +3.09 en la primera baixada, i feia +6.37 en la segona, mantenint, això sí, la 20a posició.

En la carrera femenina ha vençut la sueca Lisa Nyberg, amb 1.41.98.

Aquest diumenge, l’estació de Kaabdalis torna a acollir dos eslàloms, un masculí i un altre femení, amb la presència dels equips andorrans.

TOTES LES NOTÍCIES