taula-formacioLa Taula permanent per a la formació en el treball estudia la possibilitat que s’engeguin nous programes ocupacionals, a banda de mantenir els que ja estan en funcionament. Així ho ha explicat el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, que ha assenyalat que es volen fer programes específics per als joves de setze i disset anys i que també es plantegen subvencionar els treballadors i empresaris ‘que intermedien una oferta de feina a un determinat radi quilomètric’, com per exemple al Pas de la Casa, que es on solen trobar problemes per contractar personal. D’altra banda, Espot ha fet una valoració positiva dels programes que ja estan en funcionament i n’ha anunciat la seva continuïtat. Concretament, el programa de treball en servei de la comunitat es vol millorar definint-ne els sectors de treball.

El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, que presideix la Taula permanent de formació en el treball, ha fet una valoració positiva dels programes que s’han engegat durant el 2013 i ha anunciat que es mantindran de cara al 2014. Pel que fa a les noves propostes per a l’any vinent, ha indicat que en la reunió d’aquest dimarts s’han comentat alguns possibles projectes que cal estudiar.

D’una banda, el programa de treball temporal en benefici de la col·lectivitat es podria fer de manera més específica per sectors. A més, s’està estudiant la manera d’afavorir les contractacions en les zones més allunyades, on actualment és més difícil trobar personal, com pot ser el Pas de la Casa. Ha explicat que s’estudiarà la possibilitat de donar subvencions als treballadors i empresaris que concretin aquestes contractacions.

Espot també ha assenyalat que els programes que hi ha de moment són per a persones majors de divuit anys i per això s’ha cregut convenient impulsar un programa de foment de la contractació dirigit específicament als joves d’entre setze i divuit anys.

Pel que fa als programes de foment del treball que s’han ofert durant aquest any, tant el ministre com la secretària general de l’USdA, Maria José Espinosa, els han valorat molt positivament. De fet, al llarg del 2013 aquests programes han donat feina a un total de 346 desocupats, dels quals 301 corresponen al programa de treball temporal en benefici de la col·lectivitat i 45 al sector privat. Espinosa ha assenyalat que ‘han millorat molt’.

La Taula també ha aprofitat la reunió per fer un balanç de la formació impartida en el darrer any, i han assenyalat que entre el setembre de l’any passat i aquest novembre s’han fet 111 cursos amb un total de 1.539 alumnes. En aquest sentit, Espinosa ha celebrat l’èxit d’aquests cursos perquè ‘són més directes per a llocs de treball concrets i això està sent molt positiu perquè els qui fan els cursos tenen moltes més oportunitats de trobar feina’.

De cara al 2014 també es volen afegir al catàleg de formacions algunes de noves, que aniran dirigides als sectors tradicionalment més necessitats com l’hostaleria, la restauració i el comerç, principalment.

D’altra banda, Espinosa ha lamentat que hi hagi persones que no van al Servei d’Ocupació i per tant no accedeixen a aquests programes o formacions i els ha encoratjat a fer-ho, perquè ‘veiem que els programes donen resultats i que la gent està trobant feina’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada