El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha intervingut aquest dilluns al matí al 13è Fòrum de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), centrant la seva participació en el procés de transformació que viu Andorra. Espot ha resumit que aquest procés s’engloba en l’obertura econòmica, que “ens permet incloure la nova regulació de la inversió estrangera, els avenços en matèria de cooperació i transparència fiscal, la signatura de convenis de doble imposició, l’accés al mercat interior de la Unió Europea o qüestions més sectorials com la regulació de la propietat intel·lectual o del comerç electrònic”.

El titular de Justícia i Interior ha recordat també que “tant o més important que les facilitats són les seguretats: la seguretat jurídica, la seguretat ciutadana i la seguretat d’ un entorn econòmic estable”. En aquest sentit, Espot ha apuntat que el Govern ha intentat que el procés d’obertura econòmic “anés acompanyat d’un conjunt de reformes legislatives i accions de govern encaminades a potenciar la seguretat jurídica, la seguretat ciutadana i l’estabilitat”.

Espot ha posat sobre la taula el treball del Govern per un Codi de Procediment Civil “que contribueixi a reforçar la seguretat jurídica i a agilitzar la resolució dels litigis entre particulars”. A més, també s’han promogut “una sèrie de modificacions legislatives de les quals la més destacable és la reforma de la Llei Qualificada de la Justícia”.

En aquest sentit, “una justícia lenta no és una justícia justa, i per això s’han previst mecanismes de descongestió, com la creació de la figura del batlle suplent, i d’agilitació, com l’externalització de l’execució de les sentències, per citar només alguns exemples”. Paral·lelament, les reformes legislatives han anat acompanyades “d’una important dotació pressupostària per informatitzar i modernitzar l’administració de Justícia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada