Foto:SFGA/CEsteve

El cap de Govern veu molt viable una entesa a tres bandes per a l’acord d’associació. Xavier Espot creu que la conformitat ja sigui en forma de memoràndum d’entesa, pacte d’estat o document intermedi dona una imatge d’unitat a Europa. Creu, a més, que les diferències sobre qüestions socials amb el PS es podrien resoldre. Ara el Govern vol fer una trobada a tres bandes per avançar en el document.

El cap de Govern parla d’acord gairebé total amb el PS en les línies vermelles que Andorra ha de marcar a la Unió Europea. Xavier Espot diu que l’entesa és total quant a aspectes relacionats amb la lliure circulació de persones, que hi ha molta coincidència en la lliure circulació de mercaderies i alguns esculls que no veu insalvables quant a polítiques socials.

Per això és optimista davant la possibilitat de tancar un acord a tres bandes que tant podria ser un memoràndum d’entesa, un pacte d’estat o un document intermedi. Assegura que “el que sí queda clar és que, si al final hi ha pacte d’estat, i això és un compromís que té el Govern, intentarem anar a la taula negociadora després d’haver obtingut un consens amb la resta de forces polítiques i haver trobat un mínim comú denominador sobre les diferents qüestions que s’han de negociar en cada sessió”.

Espot, que diu que la possibilitat d’ampliar l’equip negociador amb representació de les tres forces dependrà de la Unió Europea, esperarà ara la resposta del PS.

Els socialdemòcrates han demanat quinze dies per estudiar tant el memoràndum d’entesa de Terceravia com la proposta de pacte d’estat del Govern.

El següent pas serà una reunió a tres bandes per tancar un acord i donar una imatge d’unitat a Europa. El cap de Govern pensa que “no tindria massa sentit que amb Terceravia signessim un document i amb el partit socialdemòcrata en signessim un de diferent”. “Crec que si al final volem acabar constituint un veritable pacte d’estat on tothom en formi part, hem d’intentar treballar sobre bases comunes des d’ara”.

El cap de Govern, que ha negat manca de transparència de l’executiu anterior, ha afegit que sempre es poden millorar les coses per arribar a un pacte intern, primer, i després aconseguir un bon acord amb la Unió Europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada