El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, signarà aquest dilluns a Paris amb el seu homòleg francès, Manuel Valls, l’acord de cooperació amb França en matèria de protecció civil. El Govern havia aprovat la signatura i posterior ratificació el passat 19 de febrer. El conveni reforça la tradicional assistència i col·laboració entre les dues administracions.

L’acord en matèria de Protecció Civil estableix una cooperació tècnica i una assistència mútua en aquesta àrea i una possible integració dels agents de la protecció civil andorrans en els equips de socors francesos durant les seves intervencions en territori francès i fora, en cas de catàstrofes naturals o d’accidents tecnològics greus. L’Acord, que conclou unes negociacions iniciades l’any 1994, detalla com s’han de formalitzar i coordinar aquestes intervencions.

Històricament el Govern francès ha prestat la seva cooperació a Andorra en diverses ocasions davant de situacions de catàstrofe natural greu, situacions amb una freqüència d’ocurrència rara però amb un fort risc per a les persones i el medi. Al seu torn, Andorra ha aportat a la regió fronterera veïna assistència en casos de situacions de risc corrents que suposen un risc feble per a les persones i el medi però que tenen una freqüència d’ocurrència elevada.

El text acordat fixa uns criteris generals que donen a cada una de les parts la llibertat de negociar i acordar, en funció de les seves necessitats i la seva capacitat financera, els programes i els projectes concrets de cooperació per preveure i prevenir els riscos naturals i tecnològics greus, i permeten facilitar una formació homogènia dels agents de protecció civil dels dos estats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada