Espot signa amb Valls els Acords de cooperació amb França en matèria policial i duanera i de protecció civil

espot-vallsEl ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, i el ministre d’Interior de França, Manuel Valls, han signat aquest dilluns a París dos Acords de cooperació que reforcen la tradicional assistència i la col·laboració entre les dues administracions. D’una banda, l’Acord entre el Govern de la República Francesa i el Govern del Principat d’Andorra relatiu a la cooperació transfronterera en matèria policial i duanera. De l’altra, Espot i Valls també han signat l’Acord relatiu a la cooperació tècnica i a la cooperació en matèria de protecció civil i a la participació dels bombers andorrans en els equips de socors francesos que intervenen fora del territori francès en els casos de catàstrofes naturals o d’accidents tecnològics greus.

L’Acord de cooperació transfronterera en matèria policial i duanera culmina la negociació iniciada vers l’any 2009 entre els cossos policials d’ambdós països. El text estableix la cooperació policial transfronterera en l’àmbit de la seguretat pública, la lluita contra la delinqüència organitzada transnacional, la immigració irregular, així com la formació d’agents policials andorrans per part dels serveis competents francesos.

L’Acord en matèria de protecció civil estableix una cooperació tècnica i una assistència mútua en aquesta àrea i una possible integració dels agents de la protecció civil andorrans en els equips de socors francesos durant les seves intervencions en territori francès i fora, en cas de catàstrofes naturals o d’accidents tecnològics greus. L’Acord, que conclou unes negociacions iniciades l’any 1994, detalla com s’han de formalitzar i coordinar aquestes intervencions.

Abans de la cerimònia de signatura, que ha tingut lloc al Ministeri de l’Interior de la República Francesa, els dos ministres han mantingut una reunió de treball en la qual han tractat sobre l’estreta cooperació entre els dos governs en els termes de cooperació transfronterera, en particular en matèria de seguretat i de lluita contra la delinqüència transnacional fent èmfasi en el procés de reforma econòmica i de transparència financera que està vivint Andorra.

La delegació andorrana estava integrada també per la directora d’Interior, Eva Palacios; l’ambaixadora d’Andorra a França, Maria Ubach, i el primer secretari de l’Ambaixada d’Andorra a França, Andreu Jordi. Per part francesa, Valls ha estat acompanyat pel conseller diplomàtic, Emmanuel Barbe; l’ambaixador de França a Andorra, Zaïr Kedadouche; i el director general de la Seguretat Civil, Michel Papaud.

TOTES LES NOTÍCIES