espotEl ministre d’Interior i Justícia, Xavier Espot, ha explicat, a demanda del president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, que fins el passat 19 de setembre no es va tenir coneixement d’una presumpta actuació irregular d’Ordino Studios en matèria laboral, i que quan es va fer la inspecció, es van controlar onze treballadors en situació irregular. De la seva banda, el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha recordat els avals que es van atorgar a l’empresa, per un valor total de 750.000 euros, i s’ha mostrat pessimista a l’hora de poder recuperar els diners que haurà de posar el Govern quan es vagin executant els avals. De la seva banda, David Rios ha qualificat l’afer d”imprudència’ i d”autèntica vergonya’, perquè al seu entendre s’han produït ‘una cadena d’errors i una manca de supervisió i control’, per la qual cosa ha demanat al Govern sobre possibles dimissions.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, durant la pregunta formulada per demanar explicacions sobre la fallida d’Ordino Studios, ha assegurat que s’han produït un conjunt d’errors tant del Govern com de l’ADI, el Departament de Treball i la CASS. En aquest sentit, ha lamentat la manca de coordinació i ha qualificat l’afer d”autèntica vergonya’.

De la seva banda, el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha recordat com va anar tot el procés que va portar el Govern a avalar fins a tres crèdits per un valor de 250.000 euros, i com durant el segon trimestre d’aquest any es van començar a constatar dificultats de tresoreria de l’empresa, com a conseqüència d’un retard en la producció del videojoc que estaven elaborant i a un nivell de vendes inferior al previst. Per aquest motiu, segons Cinca, es va recomanar a la direcció d’Ordino Studios que es posés en mans de professionals per millorar la gestió financera de la societat i per posar remei als problemes de comercialització que patia el videojoc.

Cinca també ha recordat que aquest estiu la direcció de l’empresa els va fer arribar la seva intenció de demanar un nou crèdit preferent, però que l’ADI els va alertar que no els el concediria mentre els resultats de l’empresa no tornessin estar en la línia del pla de negoci. El ministre també ha reconegut que no tenien coneixement de les causes obertes que tenia el gerent de l’empresa a Catalunya, argumentant que no es va veure cap motiu per investigar-ho en el moment de concedir els préstecs, ja que l’empresa estava legalment constituïda a Andorra i sense cap dificultat.

Pel que fa a les possibles dimissions que ha reclamat Rios, Cinca ha dit que si el Govern pensés que algú hauria de dimitir ja l’hauria fet dimitir. Finalment, el ministre ha reconegut que es fa difícil saber quina quantitat es podrà recuperar després de la fallida de l’empresa, i que en tot cas no tenen gaire esperances de recuperar-ne una quantitat significativa.

De la seva banda, el ministre d’Interior i Justícia, Xavier Espot, ha explicat que no es va tenir constància de possibles irregularitats en matèria de treball fins el 19 de setembre del 2013, quan es va procedir a fer una inspecció i es van controlar sis empleats que estaven tramitant el permís de treball i cinc més que treballaven sense cap autorització, per la qual cosa es va obrir un expedient sancionador a Ordino Studios. Espot ha puntualitzat, però, que cap dels treballadors va mencionar que no percebessin els salaris o que estiguessin patint retards en el seu pagament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada