El  Govern s’ha unit, un any més, a la celebració del Dia internacional de la dona, en aquesta ocasió amb un acte organitzat per l’Associació de Dones d’Andorra amb col·laboració amb l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, el Comú d’Escaldes-Engordany i el Comú d’Andorra la Vella.

L’acte anomenat “Som dones” ha comptat amb panells reivindicatius amb frases i missatges en el context de la desigualtat que pateixen les dones en diferents àmbits. Així, els cartells situats a l’avinguda Carlemany i Meritxell inciten a la reflexió de la situació de la dona al món i al Principat.

L’acte ha estat inaugurat per la presidenta de l’Associació de Dones d’Andorra, Montserrat Nazzaro, i ha comptat també amb els parlaments de les cònsols majors d’Escaldes-Engordany, Trini Marin, i Andorra la Vella, Conxita Marsol, seguits del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. El cap de Govern, Antoni Martí, també ha participat a l’acte per donar suport a la reivindicació femenina.

Espot ha volgut remarcar en el seu discurs la necessitat de reconèixer les aportacions que han fet les dones en el progrés, així com de fer visible el camí que encara queda per recórrer per assolir la normalitat. Així, s’ha referit a la normalitat com a l’absència de discriminació, és a dir, com a igualtat d’oportunitats.

El ministre ha reiterat el compromís del Govern per evitar la discriminació, recordant la feina que s’està fent amb el Llibre Blanc de la Igualtat, que ha de culminar en una llei d’igualtat transversal. Ha indicat, a més, que tot i que la igualtat jurídica és pràcticament plena, calen instruments per garantir-la i per combatre situacions de discriminació que encara persisteixen.

En aquest sentit, Espot ha parlat de situacions extremes com la violència de gènere, passant per la desigualtat de salaris per una mateixa feina i l’escassa presència de dones en llocs de responsabilitat o en determinats camps professionals i fins a qüestions que poden semblar menors –però que no ho són- com el llenguatge sexista. Ha afirmat així que “la discriminació és ben present en el nostre dia a dia”.

Finalment el ministre ha convidat a tothom a treballar per una Andorra 50/50 en què les dones tinguin els mateixos drets, les mateixes oportunitats i la mateixa presència que els homes.

(Foto: SFGA)

1 comentari

  1. a ver si entiendo padre +hijo = madre pensión de alimentos 0 madre+ hijo= padre pensión de alimentos los que salga de los cojones al juez igualdad de genero igualdad de leyes igualdad es que el niño con el padre no genera despezas no come no se pone enfermo no va al colegio viva la igualdad de quien la tiene

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada