El  ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha reconegut que arran de la pròrroga dels ajuts a l’habitatge s’han registrat problemes informàtics que han produït retards en els pagaments dels ajuts en el darrer mes, d’uns 15 dies. Ara, ha afegit, això ja està resolt i aquest divendres ja estaran pagats. També ha remarcat que hi ha certs ajuts que darrerament han anat a la baixa per la millora de l’economia, tot i que des de l’aprovació de la Llei de serveis socials i sociosanitaris les ajudes s’han incrementat.

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha reconegut que en el darrer mes, arran de la pròrroga de les ajudes a l’habitatge, s’han donat retards en els pagaments d’uns 15 dies, però que això ja està solventat. Aquest problema ha afectat aquelles persones que perceben l’ajuda en períodes més curts que no pas el que marca el reglament, que fixa pagaments trimestrals i “per mesos vençuts”, segons Espot.

El ministre ha respost d’aquesta manera a les afirmacions del conseller del Partit Socialdemòcrata Pere López palesant que hi havia famílies que havien patit dificultats arran del fet que no s’hagués pagat les ajudes, motiu pel qual ha fet diferents preguntes perquè siguin respostes pel Govern. Espot ha dit que “les afirmacions del senyor Pere López no s’ajusten plenament a la realitat” ja que els ajuts a l’habitatge de lloguer mai s’han pagat de manera mensual sinó trimestralment i que per una qüestió “d’usos i costums” hi ha persones que l’estaven percebent de manera més habitual. Si arran d’aquests problemes informàtics, ha dit, aquestes persones han tingut alguna dificultat, se’ls ha donat diners o vals perquè poguessin satisfer les necessitats “més immediates”. Aquest divendres, ha dit, tots els ajuts estaran pagats, ja que el problema informàtic està solventat.

Ara com ara es treballa en la modificació del reglament d’habitatge per incorporar aquestes ajudes al reglament de prestacions de serveis socials i sociosanitaris i a més s’aprofitarà per adaptar-les a les noves necessitats.

Espot ha dit que les ajudes socials han “augmentat” des que es va aprovar la Llei de serveis socials i sociosanitaris i les que més han augmentat són les de solidaritat i per fill a càrrec, mentre que les vinculades a la precarietat o per desocupació involuntària han anat a la baixa, la qual cosa, ha dit, és una “bona notícia”, ja que confirma la recuperació de l’economia.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada