comu-ordinoLa situació d’Ordino Studios ha centrat aquest dijous a la tarda el consell de Comú d’Ordino. La cònsol menor, Consol Naudí, ha indicat que ja s’ha demanat l’execució de la fiança d’11.000 euros que es va demanar per al lloguer del local i que manquen els 30.000 euros del deute pendent de liquidar i les factures dels mesos de setembre i octubre. El cònsol major, Ventura Espot, ha lamentat la fallida de la productora i ha transmès la seva preocupació pels 35 treballadors que s’han quedat sense feina. ‘L’últim de la llista és el lloguer, el primer que es cobreixi el tema salarial’, ha indicat Espot. D’altra banda, el Comú buscarà solucions per ‘donar activitat’ al centre de congressos que ocupava Ordino Studios. Naudí ha demanat la ‘màxima celeritat’ per poder disposar de l’espai i Espot ha plantejat la possibilitat que RTVA s’hi pugui instal·lar. ‘El Govern s’estalviaria el lloguer i nosaltres portaríem activitat a Ordino’, ha assenyalat. El lloguer, ha dit, seria ‘simbòlic’ mentre puguin fer front al manteniment.

El Comú transmetrà el seu interès al Govern perquè RTVA pugui traslladar la seva activitat al centre de congressos d’Ordino. Aquesta és una de les possibilitats que ha plantejat el cònsol major de la parròquia, Ventura Espot, per tornar recuperar l’espai i que torni a generar activitat. La proposta passaria per un ‘lloguer simbòlic’ i poder assumir les despeses de manteniment, ha dit.

Espot ha lamentat que la situació d’Ordino Studios hagi acabat en fallida. Ha afirmat que és ‘una decepció’ i que ‘ningú podia esperar que acabés així’. Amb tot, ha considerat que s’ha demostrat que el sector és ‘molt adient’ per la parròquia i pel país i que caldrà buscar solucions amb ‘celeritat’.

Tot i així, des de la minoria, el conseller Enric Dolsa, ha assenyalat que dubta que es pugui recuperar l’espai en un termini inferior a un any o un any i mig i que esperaran les propostes de la majoria per a possibles solucions.

Els cònsols han prioritzat els salaris dels treballadors que ‘feien vida a la parròquia’ des que l’empresa s’hi va instal·lar fa cinc anys i han manifestat que com a creditors es posaran els ‘últims de la llista’.

També en la sessió d’aquest dijous s’ha conegut la instal·lació d’una empresa de tractament de metalls preciosos per a fer-ne productes derivats i l’elaboració de lingots d’or que ha demanat l’obertura de comerç. Majoria i minoria han valorat positivament aquesta nova alta però els segons han instat al Comú a demanar un informe al Departament d’Indústria per comprovar que el tractament de possibles residus tòxics es fa de forma correcta. A més, Dolsa també ha demanat un informe sobre la contaminació lumínica que els cartells d’aquesta empresa poden produir.

Per últim, el lloguer amb fins socials d’un pis al costat del Comú ha estat la font d’un petit enfrontament entre el conseller de la minoria, Enric Dolsa, i la consellera de Social, Lucia Muñoz. El primer ha considerat que no es pot denominar un lloguer social aquest acord perquè el Comú no ha establert els criteris i barems per poder oferir aquest servei. Finalment s’ha considerat una prestació social i si no hi hagués hagut cap persona que requerís aquest pis amb unes condicions particulars s’hagués posat al mercat per ‘donar vida’ al poble, ha apuntat la cònsol menor. Aquest fet, ha afegit, no suposa cap diferència de contracte respecte dels altres lloguers de l’edifici i només posa un preu major o menor en funció de les necessitats dels inquilins.

2 comentaris

  1. I perquè no a les instal·lacions de Sud Ràdio al port d’Envalira? Tinc entès que fa més de 30 anys que estan buides.

  2. Tractamet de metalls pesats vol dir mercuri i contaminació ambiental?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada