El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot s’ha desplaçat aquest dimarts a Estrasburg per participar a un seminari relatiu a l’esport en les presons europees. Aquest seminari està organitzat per l’Acord Parcial per a l’Esport (APES) i el Consell de Cooperació Penològic (PC-CP).

El ministre ha destacat que la prioritat de la presidència andorrana del Comitè de Ministres del Consell d’Europa es centra en l’educació a la ciutadania democràtica i els drets humans, i que el tema d’aquest seminari, “l’esport a les presons”, encabeix perfectament amb les prioritats de la presidència andorrana.

Espot ha valorat que l’activitat esportiva, mitjançant les regles, pot ajudar a millorar les actituds en un primer terme, així com el comportament de les persones a llarg termini. També ha explicat que l’esport pot permetre desenvolupar la capacitat de treballar i conviure amb els altres, així com ensenyar el respecte envers els altres.

El ministre ha comentat que el Departament d’Institucions Penitenciàries està treballant en un projecte esportiu com a eina d’integració social i que al maig s’organitzarà un primer taller esportiu dedicat integrament al futbol sala. Espot també ha apuntat que el Departament d’Institucions Penitenciàries realitza diverses activitats adreçades als interns del Centre Penitenciari, com per exemple tallers de manualitats, de serigrafia i ocupacionals.

Finalment, el ministre ha comentat que a l’abril tindrà lloc a Estrasburg sota els auspicis de la presidència andorrana del Comitè de Ministres, un seminari relatiu al paper de l’educació en la prevenció del dopatge.

Durant la visita, Espot ha mantingut una trobada amb el secretari general del Consell d’Europa, Thorbjørn Jagland, i ha fet una visita al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), acompanyat pel president del TEDH, Dean Spielmann, i pel jutge andorrà al TEDH, Josep Casadevall.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada