El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha participat, aquest dimecres, en Conferència Global d’Alt Nivell “Cap a una infància lliure de càstigs corporals”.

La conferència, que reuneix a Viena representants de més de 70 països, ha estat organitzada pel govern d’Àustria amb l’objectiu de compartir experiències i celebrar els progressos de les reformes legislatives dels diferents estats per protegir els menors que reben càstigs corporals.

Durant la seva intervenció, el ministre ha recordat els progressos legislatius que ha fet Andorra en l’àmbit de la protecció dels menors davant dels càstigs corporals. Ha recordat que Andorra és part de la Convenció sobre els drets dels infants des del 1996, i del Conveni de Lanzarote per a la protecció dels nens contra l’explotació i l’abús sexual des del 2014. A més, ha destacat que el desembre del 2014 es va modificar l’article del Codi Penal relatiu a la contravenció penal de maltractament i lesions doloses introduint un nou apartat dedicat als càstigs corporals i imposant la pena d’arrest. No obstant, Espot ha assenyalat que abans d’aquesta modificació, els batlles i professionals vinculats a la defensa i protecció de la infància ja tenien al seu abast una normativa i protocols que feien possible actuar amb contundència contra el maltractament infantil.

Així, Andorra és un dels 49 països que han incorporat la prohibició absoluta dels càstigs corporals al Codi Penal, capitanejant així la lluita contra l’eliminació total d’aquestes pràctiques.

En aquest sentit, Espot ha remarcat que el compromís d’Andorra amb els drets humans sempre ha estat una prioritat principal per als governs del país. A més ha indicat que a banda de les accions legislatives, cal fomentar i aplicar polítiques que sempre tinguin en compte el principi de l’interès superior dels menors. En aquest sentit, ha reiterat el compromís del Principat amb l’objectiu que els menors puguin desenvolupar-se en un entorn favorable i lliure de maltractaments, i ha confiat que la celebració d’aquesta conferència permeti donar un impuls per promoure les reformes legislatives necessàries per assolir-ho.

En la conferència també hi han participat, per part andorrana, la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, la cap d’Àrea d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Ruth Mallol, i l’encarregada de negocis de l’Ambaixada d’Andorra a Àustria, Marta Salvat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada