Espot justifica el retard del codi de procediment civil per la necessitat de consensuar-lo

El codi de procediment civil podria entrar a tràmit parlamentari a finals d’aquest any o principis del següent. Així consta en la resposta del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, a la pregunta formulada pel grup parlamentari liberal, per saber els motius del retard de l’entrada a tràmit del text, que s’havia anunciat per als primers mesos del 2014. En aquest sentit, Espot ha justificat l’endarreriment per la necessitat de consensuar el text amb tots els agents implicats.

El ministre recorda que al setembre del 2012 es va constituir una comissió d’experts per elaborar un avantprojecte de llei del codi de procediment civil i el desembre del mateix any es van iniciar els treballs de la comissió. A les reunions mensuals hi assistien els membres de la comissió d’experts i, segons la seva disponibilitat, quatre representants de l’Administració de Justícia i el Ministeri Fiscal, un representant del Ministeri de Justícia i Interior i dos representants del Col·legi d’Advocats. A les reunions es debatien els articles de l’avantprojecte i eren validats o modificats. Les trobades van finalitzar el 28 de novembre del 2014.

Aquestes reunions van fer allargar el calendari inicialment previst per la complexitat i l’abast de la llei, que segons s’assenyala en la resposta publicada pel butlletí del Consell General, comptarà amb uns 400 articles, a més d’implicar la modificació o derogació de moltes lleis vigents, motiu pel qual s’ha volgut que sigui un text “debatut àmpliament i consensuat al màxim possible”. 

El ministre recorda que un cop tancat el text, és el torn del Ministeri de Justícia i Interior d’analitzar-lo i revisar-lo, una tasca que s’ha dut a terme durant el 2015. En aquest sentit, es recorda que s’ha hagut de compatibilitzar aquesta tasca amb l’elaboració d’uns altres vuit avantprojectes de llei que s’entraran a tràmit en els propers mesos. Finalment, un cop enllestida la revisió, el ministeri té previst fer una nova consulta als diferents operadors jurídics.

Text i foto: ANA

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.