SFG

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i el director gerent de l’Institut Guttman. Josep Maria Ramírez, han inaugurat, aquest dimarts la jornada de formació sobre Tecnologia i productes de suport per a la millora de l’autonomia personal, a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

En la seva intervenció, el ministre Xavier Espot ha destacat que aquesta jornada s’emmarca en les accions iniciades amb la inauguració de les instal·lacions del Servei per a l’Autonomia Personal, ubicat a Clara Rabassa. Espot ha afirmat que la funció d’aquest Servei és la d’esdevenir l’espai físic d’assessorament de productes de suport, però que també ha de servir per oferir informació a les persones amb discapacitat o dependència, a les seves famílies i als seus cuidadors i professionals per tal de millorar la seva autonomia i independència i millorar la seva qualitat de vida. La d’avui és una acció més de les que s’impulsen des d’aquest servei per tal de promoure l’autonomia personal.

La formació d’aquest dimarts ha estat adreçada a professionals de l’àmbit sociosanitari, associacions de persones amb discapacitat i a qualsevol persona interessada en conèixer l’ús de productes de suport.

L’acte, al qual també han assistit el ministre de Salut, Carles Alvarez, i el secretari d’Estat de Salut, Joan León, ha comptat amb la participació de diferents professionals de l’àmbit sociosanitari de l’Institut Guttmann, referent mundial en aquesta especialitat.

La terapeuta ocupacional de l’Institut Guttmann Cristina Silvestre ha ofert una xerrada sobre “Criteris tècnics i biomecànics per a la sedestació”, posteriorment la terapeuta Anna Pobes ha parlat de “L’accessibilitat a les noves tecnologies de la comunicació”, i finalment la terapeuta ocupacional Cristina Bonet ha fet una presentació sobre “Productes de suport per al correcte desenvolupament de les activitats quotidianes”. En la jornada, a més, s’ha presentat la plataforma SiiDON per a l’empoderament i l’autonomia personal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada