El ministeri d’Afers Socials ha posat en marxa aquest divendres el Banc de Productes de Suport, un servei per facilitar l’accés a aquest tipus d’eines a les persones en situació de dependència en el seu domicili particular. “A la pràctica ja veníem donant aquest servei”, ha explicat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, del qual es beneficiaran principalment els usuaris del Servei d’Atenció Domiciliària.

El servei està dirigit a aquelles persones que temporalment puguin necessitar un producte de suport. “Valorem molt els suports tècnics que precisa cada persona, segons el grau de dependència”, ha afirmat la coordinadora del Servei d’Atenció a Domicili, Teresa Llimós, ja que l’objectiu és oferir els recursos necessaris en un servei que “facilita l’autonomia per la persona i la seguretat pels familiars o les cuidadores principals”. Els estris més demandats són les cadires giratòries per la banyera i els caminadors, però el banc també deixa en préstec matalassos i coixins antiescares, cadires de rodes o grues.

Per poder llogar un dels productes del Banc de Suport, els interessats hauran de deixar un dipòsit en garantia “d’una determinada quantitat mentre la persona faci ús d’aquest producte de suport”, ha afirmat el ministre Espot, “amb el benentès que aquelles persones que no tinguin recursos econòmics [suficients] quedaran eximides”. Els diners deixats en dipòsit es retornaran un cop els usuaris retornin el material. “En cap moment volem fer la competència a les ortopèdies del país”, ha deixat palès Espot, donat que els serveis estan enfocats principalment a col·lectius que no puguin accedir a productes de primera mà.

També va adreçat a les persones i familiars que disposin de material en bon estat i que no l’utilitzin. “Nosaltres li donen molta sortida”, ha explicat Llimós, ja que el banc el pot oferir en servei de préstec per a les persones que ho puguin necessitar. El Banc de Productes de Suport es troba a l’escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, a Santa Coloma, i seran els alumnes del centre els encarregats del manteniment. Abans, però, aquells que necessitin fer ús del servei hauran d’adreçar-se al Servei d’Atenció Domiciliària, a la segona planta de l’edifici Clara Rabassa.

El Banc de Productes de Suport se suma al pis mostra inaugurat fa uns mesos, englobant-se en els serveis d’assessorament i subministrament de productes de suport que ofereix el ministeri d’Afers Socials. Mitjançant una cita prèvia, les persones interessades poden visitar l’habitatge, on hi ha eines adaptades per millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència, de manera que poden provar, per posteriorment escollir, aquells productes que els millorin la qualitat de vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada