Espot inaugura el 29è curs de formació d’agents penitenciaris amb set efectius

Després de vuit anys sense fer-se’n cap, aquest divendres s’ha inaugurat oficialment un nou curs de formació d’agents penitenciaris. És la promoció número 29 i compta amb un total de set agents, tots homes. L’acte s’ha celebrat a l’alberg de la Comella, amb la presència del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i del director del cos penitenciari, Francesc Tarroch.

Normalment, l’acte oficial se celebra quan s’acaba el curs, però després d’uns quants anys sense fer-se, Espot ha dit que s’ha volgut posar de relleu la importància d’aquest cos, que fa una feina més discreta que altres cossos de seguretat, però que és “rellevant i imprescindible”.

A més, el ministre ha destacat alguns canvis pel que fa a la formació, que s’impartirà íntegrament al Principat i que s’allargarà gairebé set mesos. Actualment, el Centre Penitenciari de la Comella compta amb 55 treballadors, dels quals només cinc són dones.

Segons el director del centre, l’entrada d’aquest personal en formació d’aquí a uns mesos donarà aire al personal, però “no acabarà d’assolir la xifra idònia”.