Espot i Riba es troben amb el PS per tractar el pacte d’Estat per a l’Acord d’associació

El cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d’Estat d’Afers Euopeus, Landry Riba, han rebut aquest dimarts a la tarda als representants del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, encapçalats pel president del grup, Pere López, en el marc de les trobades amb els diferents grups parlamentaris per la formalització d’un pacte d’Estat entre totes les forces polítiques representades al Consell General, al voltant de la negociació de l’Acord d’associació. Amb aquesta reunió es completen les converses amb tots els partits que tenen presència al Consell.

Tal com ja va anunciar el cap de Govern, Xavier Espot, aquest pacte és clau per fixar les línies de negociació amb la Unió Europea en tots els àmbits que queden per acordar, inclosos en les llibertats de circulació de persones, serveis i capitals. Així, Espot ha traslladat als representants d’aquesta força política parlamentària, que el pacte és cabdal per defensar els interessos comuns davant els negociadors europeus.

Durant la trobada s’ha reflexionat sobre els diferents elements i punts que haurien d’estar recollits en el pacte d’Estat, així com la metodologia de treball que s’instauraria entre l’Executiu i els signataris fruit d’aquest acord transversal.

Els representants del Govern i els membres del Grup Parlamentari Socialdemòcrata s’han compromès a analitzar el contingut de la trobada i els assumptes tractats per fer el retorn corresponent en les pròximes setmanes.