Espot i Martínez Benazet es reuneixen amb els treballadors del Cedre

El cap de Govern, Xavier Espot, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet i la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, han visitat el Centre Sociosanitari El Cedre per tal de conèixer de primera mà la transformació que s’està duent a terme cap a un model de gestió ACP (atenció centrada en la persona) que aporti valor afegir al resident. En acabar la visita, Xavier Espot i Joan Martínez Benazet s’han reunit amb el conjunt de treballadors del centre per escoltar les seves demandes i les seves inquietuds i se’ls ha anunciat que es crearà un grup de treball amb la participació dels professionals amb l’objectiu d’aconseguir les millores necessàries per al bon funcionament del centre sociosanitari.

Així, els treballadors han pogut expressar davant del cap de Govern, el ministre de Salut i la direcció del SAAS les seves opinions i se’ls ha traslladat el compromís de prendre les mesures pertinents per ajustar el funcionament del personal al model d’atenció centrada en les persones.

Durant la reunió, el ministre ha exposat les millores dutes a terme per al condicionament del centre i que de cara al pressupost de l’any 2020 està previst incorporar set auxiliars per reforçar la transformació al model ACP. També ha destacat la incorporació d’un metge geriatra pels usuaris del centre.

L’objectiu de les autoritats sanitàries és que el Centre Sociosanitari El Cedre dugui a terme una transformació progressiva en el seu model de gestió cap al model de centre d’atenció a les persones, allunyat del concepte de geriàtric. Tal com han afirmat Espot i Martínez Benazet, aquest model requereix la implicació dels professionals que treballen en aquest centre, i que per això cal fer els ajustaments necessaris per adequar aquesta transformació a la gestió.