Espot i Calvó participaran en la COP25 que acollirà Madrid sota la presidència de Xile

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, participaran en la vint-i-cinquena edició de la Conferència de les Parts (COP25) que acollirà Madrid del proper 2 al 13 de desembre. La reunió està organitzada per l’Oficina del Canvi Climàtic de les Nacions Unides, sota la presidència de la República de Xile i la col·laboració d’Espanya, que acull l’esdeveniment.

Espot assistirà aquest dilluns a la cerimònia inaugural amb la resta de caps d’Estat i de Govern i intervindrà per explicar els avenços de treball que ha dut a terme el Principat en la lluita contra el canvi climàtic i per mitigar les emissions de gasos d’efecte hivernacle. A la tarda, el cap de Govern assistirà a la recepció oferta pel Rei Felip VI al Palau Reial.

Per la seva part, la ministra assistirà a la COP25 del proper dia 9 de desembre i fins al dijous 12. Al llarg d’aquests dies la titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat participarà en diverses reunions i taules de treball per compartir experiències en la temàtica.

Les 197 parts que conformen el tractat -196 nacions més la Unió Europea-, buscaran al llarg de la COP25 avançar cap a la implementació dels acords que es van assolir amb Convenció Marc de les Nacions Unides que estableix obligacions específiques per combatre el canvi climàtic.