Espot diu que no hi ha cap xarxa de prostitució “implantada al país”

El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha manifestat que no hi ha indicis que facin pensar que hi hagi “cap xarxa” de prostitució implantada a Andorra. D’aquesta manera s’ha referit a les possibles conseqüències en relació a l’operació policial conjunta que ha suposat, a Espanya, la detenció de 29 persones en diferents províncies i l’alliberament de dones que eren obligades a exercir la prostitució. Ha posat en relleu que hi podria haver “alguna ramificació” ja que alguna de les persones implicades en aquesta xarxa hauria pogut venir a prestar els seus serveis al país “puntualment” o que residents o nacionals andorrans es poguessin desplaçar a la Seu i ha remarcat que ara com ara la investigació al país es troba en un estadi “molt embrionari” i que en el transcurs de la mateixa no es descarta que es puguin arribar a produir detencions. Espot ha destacat la col·laboració que la Policia andorrana ha tingut en aquest cas arran de la demanda de la Guàrdia Civil. 

La investigació iniciada al país arran de la col·laboració amb la Guàrdia Civil espanyola i que ha suposat el desmantellament d’una xarxa que obligava a dones de nacionalitat xinesa a exercir la prostitució es troba en una “fase embrionària”, tal com ha destacat el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, que ha afegit, a més a més, que no hi ha “cap indici que faci pensar” que hi ha cap xarxa “implantada a Andorra”.

D’aquesta manera, el ministre ha afegit que la possible ramificació que podria tenir aquest cas, que ha suposat la detenció de 29 persones a diferents províncies espanyoles, pot venir pel fet que alguna d’aquestes persones vinguessin al Principat a prestar els seus serveis “puntualment” o bé que algun resident o ciutadà andorrà es desplacés a la Seu d’Urgell. De moment, no es descarta qualsevol tipus d’actuació policial arran d’aquesta investigació, tal com concreta Espot, i fins i tot hi podria haver alguna detenció.

El ministre ha destacat la col·laboració de la Policia andorrana en aquesta investigació i ha afegit que és una mostra de la “bona sintonia” que existeix entre els cossos policials dels dos països. La Guàrdia Civil va demanar la participació de la Policia andorrana per fer tasques de suport operatiu i com a observadors.

Text: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.