Espot demana als seus ministres “proximitat” amb la ciutadania

Foto de família del Govern de la IX legislatura (SFGA)
Foto de família del Govern de la IX legislatura (SFGA)

El cap de Govern, Xavier Espot, ha presidit aquest dimecres al migdia la sessió de presa de possessió dels nous ministres, secretaris d’Estat i alts càrrecs del Govern que formaran el Consell de Ministres de la nova legislatura. L’acte s’ha celebrat a la Sala d’Exposicions del Govern i ha comptat amb la participació dels onze ministres i dels tres secretaris d’Estat, així com també de les màximes autoritats i institucions del país.

Durant el discurs, Espot ha destacat que la presa de possessió dels càrrecs és un acte de confiança que segueix la mateixa que “va dipositar el poble andorrà en les eleccions del 2 d’abril i posteriorment el Consell General” en el nomenament del cap de Govern. En aquesta mateixa línia, ha recordat la importància d’impulsar la proximitat “entre els governants i els governats” i ha apuntat que “no està renyida -ben al contrari- amb la imparcialitat que ha de presidir els nostres actes”. Ha volgut posar èmfasi que la proximitat significa “conèixer de prop els problemes, les oportunitats, les expectatives i els neguits de les dones i els homes d’Andorra”.

Finalment, i després de destacar trets característics i essencials de cadascuna de les noves personalitats que han jurat o promès el càrrec, el cap de Govern ha agraït a tot l’equip la seva vocació de servei així com el seu compromís. “Sou dipositaris d’una gran dosi de confiança, exerciu-la amb la proximitat i la perspectiva que el càrrec, la situació i Andorra requereixen i es mereixen”, ha asserit.

D’aquesta manera, aquest dimecres han jurat o promès el càrrec, davant del cap de Govern, la Ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol Riart; el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró Solà; el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres Falcó; el ministre de Finances, Ramon Lladós Bernaus; la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor Faus; la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné Soldevila; el ministre de Territori i Urbanisme, Raul Ferré Bonet; la ministra d’Afers Socials i Funció Pública, Trini Marín González; la ministra de Salut, Helena Mas Santuré; el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i portaveu del Govern, Guillem Casal Font i la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell Tuset.

Així mateix, també han pres possessió del càrrec el secretari d’Estat per a les Relacions amb la Unió Europea, Landry Riba Mandicó; el secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné Massoni, i el secretari d’Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell Soler.

Finalment, també han pres possessió del càrrec la secretària general del Govern, Ester Fenoll Garcia; la cap del Gabinet del Cap de Govern, Sílvia Calvó Armengol, i la cap de Protocol del Govern, Maria Marina Amat.Aquí es poden consultar els currículums del cap de Govern i dels seus 11 ministres.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES