El  ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha defensat aquest dimecres, arran de la modificació del reglament regulador de les prestacions econòmiques de serveis socials per adaptar el càlcul del barem patrimonial, que aquests canvis no han de tenir un impacte per a les persones que perceben una pensió de solidaritat, ja que segons les anàlisis que van fer no afecta cap persona discapacitada i només afectaria, en base a les 56 pensions de solidaritat per a la gent gran que es van tractar entre el maig i el desembre del maig passat, unes “tres o quatre”. Per tant, ha destacat que aquestes modificacions no es fan des d’una òptica d’estalvi sinó de “justícia social”. Aquests canvis en el reglament deriven del fet que la Llei del pressupost va modificar la Llei de serveis socials i sociosanitaris per fer canvis en l’aplicació del barem de valoració patrimonial. A partir d’ara es considerarà superat si el valor dels béns immobles, sense tenir en compte l’habitatge habitual, és igual o superior a deu vegades el LECS personal en còmput anual i en el cas dels actius financers i el valor dels béns immobles, també ho estarà quan és igual o superior a 6,5 vegades el LECS personal en còmput anual.

La modificació del reglament regulador de les prestacions econòmiques de serveis socials per adaptar el càlcul del barem patrimonial no han de tenir una incidència molt important per a les persones que perceben una pensió de solidaritat, ja que segons les dades de què disposa l’executiu, no afectaria cap persona discapacitada que percebi una pensió de solidaritat i només afectaria, en base a les 56 pensions (també de solidaritat) per a la gent gran que es van tractar entre el maig i el desembre de l’any passat, unes “tres o quatre”. És per això que el titular d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha defensat que aquests canvis, que deriven de la modificació de la Llei de serveis socials i sociosanitaris en base a la Llei del pressupost 2017, no es fan amb una visió d’estalvi econòmic sinó de “justícia social”.

D’aquesta manera, Espot ha defensat que les pensions han de servir per satisfer les necessitats d’aquells que més ho necessiten i que des de l’executiu cal que se sigui “curós” amb les prestacions especialment en el cas de les no contributives.

Aquestes modificacions suposen que a partir d’ara es considerarà superat el barem de valoració patrimonial si el valor dels béns immobles, sense tenir en compte l’habitatge habitual, és igual o superior a deu vegades el LECS personal en còmput anual; i en el cas dels actius financers i el valor dels béns immobles, també ho estarà quan és igual o superior a 6,5 vegades el LECS personal en còmput anual. “Considerem que una persona que té una segona residència per import superior a 550.000 euros aproximadament, no ha de ser mereixedora d’una prestació de solidaritat”, ha dit Espot. I ha afegit que si els béns mobles i els actius financers, sumats, superen els 77.000 euros, també es considerarà superat el barem.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada