Espot assegura que la nova cúpula directiva contribuirà a la ‘pacificació interna’ de la Policia

El ministre d’Interior i Justícia, Xavier Espot, ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa per explicar els nomenaments en la cúpula directiva de la Policia, vuit mesos després de la dimissió de l’actual direcció. Qui ja fou director del cos durant la legislatura amb Antoni Riberaygua com a ministre del ram i actualment jubilat del cos, Joan Ramon Peralba, tornarà a agafar les regnes de la direcció. L’acompanyaran tres direccions adjuntes, també vells coneguts: Pere Gispert, com a coordinador; Miquel Àngel Barbolla, com a cap de l’àrea de seguretat pública i seguretat ciutadana; i Maribel Lafoz, com a cap de l’àrea criminal. El ministre ha assegurat que els nous nomenaments ‘posen punt final a una situació d’interinitat que no podia continuar i contribuirà a la pacificació interna’ del Cos de Policia. Els nomenaments sortiran publicats aquest dilluns en un BOPA especial després de l’aprovació en un Consell de Ministres aquest dilluns al matí. Pel que fa als ja exdirector i exdirector adjunt, Jordi Lluís i Frederic Gutiérrez, han sol·licitat un trasllat a una comissió de serveis en llocs externs al Cos de Policia, segons ha dit el ministre, i l’exdirectora adjunta Teresa Ferreira ocuparà el càrrec de cap de l’àrea tècnica.

Aquest dilluns al matí s’ha reunit el Consell de Ministres per aprovar els nomenaments dels càrrecs que han de configurar la nova cúpula directiva de la Policia, tal com ja havia avançat el Diari d’Andorra.

L’exdirector del cos del 2007 al 2009 i actualment jubilat, Joan Ramon Peralba, n’és el nou director des de les 13 hores d’aquest dilluns, moment en el qual ha sortit publicat el decret al BOPA. Amb ell, i com a directors adjunts, vells companys de viatge: Pere Gispert, director adjunt i encarregat de la coordinació; Maribel Lafoz, directora adjunta i cap de l’àrea criminal; i Miquel Àngel Barbolla, director adjunt i cap de l’àrea de seguretat pública i seguretat ciutadana.

Ho ha fet públic el propi ministre d’Interior i Justícia, Xavier Espot, en roda de premsa vuit mesos després de la dimissió de l’actual direcció. Espot ha reconegut que la cúpula elegida no ha estat el primer plat, sinó que s’hi ha arribat després de buscar altres perfils. ‘No era fàcil trobar persones adequades en el projecte adequat’ ha precisat, reconeixent però que la ‘decisió s’ha pres després d’un període de reflexió més llarg del desitjat’.

Peralba, que sumarà al sou de jubilació el que li correspon com a director, ha demostrat, conjuntament amb la resta de l’equip que l’acompanya, segons Espot, la seva ‘vàlua’ entre el 2007 i el 2009 ‘implantant un projecte i una concepció de seguretat ciutadana’, en clara referència a les patrulles de proximitat.

El ministre ha afegit que quan va parlar amb ell per proposar-li el càrrec ‘de seguida vaig copsar una persona a bastament capacitada’ per a la responsabilitat. I ha assegurat que la decisió del nomenament l’ha pres ell sol, sense que cap altre ministre hi hagi intervingut, com podria ser el cas d’Antoni Riberaygua, responsable de la Policia quan va ser ministre amb Albert Pintat i que casualment va nomenar aquesta mateixa cúpula directiva, a excepció de Lafoz que ha intercanviat càrrec amb Teresa Ferreira. Aquesta darrera serà la cap de l’àrea tècnica.

Xavier Espot ha declarat que els nous nomenaments ‘posen punt final a una situació d’interinitat que no podia continuar’ i s’ha mostrat segur que ‘contribuirà a la pacificació interna’ de la Policia. Precisament, el ministre ha dit que als nous càrrecs se’ls ha explicat ‘els principis rectors de la reforma en els complements de jubilació’, el front obert que té el Govern amb els treballadors de l’administració pública però fonamentalment amb el Cos de Policia.

El ministre ha assegurat que la nova direcció haurà de transmetre ‘els valors propis de la policia entre els que hi ha la jerarquització i la disciplina, i que requereixen sobretot una direcció sòlida’. També ha justificat l’ampliació de les direccions adjuntes -passen de dues a tres- per la gran quantitat d’efectius que té el cos -uns 250 agents- i la necessitat que una de les direccions faci tasques sense funció operativa, més de coordinació, com serà el cas de Pere Gispert.

Pel que fa als ja exdirectors, Jordi Lluís i Frederic Gutiérrez, han demanat formar part de comissions de serveis en llocs externs al Cos de la Policia. Tot i que no ho ha precisat, ‘hem de fer compatibles les necessitats del Cos de la Policia amb les seves’, Espot no ha descartat que aquests llocs fossin l’UIF i el 112 respectivament.

1 comentari

  1. No és més del mateix tornar a posar un diretor que ja havia estat abans? Tant de temps pensant en la nova direcció i tot està com sempre.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES