duro-festa-magnaEl  cap de Govern, Antoni Martí, i el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, han presidit els actes de la 23a edició de la Festa Magna celebrada avui. La trobada també ha comptat amb l’assistència dels síndics Generals, dels cònsols del país, i dels representants de les associacions i de la federació de  gent gran d’Andorra. En total, la festa ha  aplegat més de 500 padrins i padrines vinguts de les set parròquies.

La Festa Magna està organitzada pel ministeri competent del departament d’Afers Socials, amb la col·laboració de les cases pairals i llars de jubilats; les residències de gent gran; i les associacions i la Federació de gent gran del Principat. L’objectiu d’aquesta Festa és fomentar la interrelació de les persones que viuen a les diferents parròquies d’Andorra i crear un espai de trobada i convivència.

En la seva intervenció, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha explicat que l’atenció a la gent gran, en totes les seves dimensions és una prioritat del Govern, i que s’està impulsant totes les accions al voltant de l’atenció a la dependència, des d’una visió integral i centrada en la persona, alhora que es vol potenciar els serveis prioritzant l’atenció de proximitat i comunitària.  El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior també ha ressaltat que el Govern està posant en marxa un pla de xoc per potenciar l’atenció domiciliària per aconseguir que les persones grans continuïn vivint en el seu entorn el màxim de temps possible, per a un benefici personal i de la societat en general. En aquest sentit, Espot ha afirmat que des del Govern es vetllarà per a què aquesta atenció s’ofereixi en les mateixes condicions per a tota la població.Xavier Espot també ha reiterat que des del seu ministeri es continuarà impulsant la formació de professionals competents per atendre la gent gran, i ha anunciat que, des del mes de setembre, ja es compta amb 17 professionals del país que han acabat amb èxit el “Postgrau en l’atenció a la gent gran” que va realitzar la Universitat d’Andorra i de Vic amb la col·laboració del Govern.

Per la seva, el cap de Govern, Antoni Martí, ha destacat la importància de mantenir activa la implicació de la gent gran en la societat, com a llegat que ha de permetre preservar les arrels d’Andorra, i ha agraït als padrins i padrines els seus esforços i l’aportació dels seus valors que han contribuït a tenir l’Andorra actual.

La festa ha començat a les 12 del migdia amb una missa celebrada al Santuari de Meritxell i a continuació ha tingut lloc un dinar al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp.Un any més, el dinar ha estat servit pels alumnes del Restaurant pedagògic del Lycée Comte de Foix, complementant així la seva formació amb aquesta pràctica.  En nom del Govern, el ministre d’Afers Socials els ha gratificat amb un xec per contribuir al viatge de final de curs dels joves. La festa ha acabat amb un ball de tarda.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada