espotEl  ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha tornat a donar explicacions aquest dilluns davant les noves informacions publicades pel digital ‘Ok Diario’ en què s’assegura que ell i el seu pare van vendre valors de BPA quan van conèixer que s’intervindria l’entitat. Espot ha indicat que va ser el seu pare qui va vendre 168.000 euros en concepte d’accions entre el 3 i el 5 de març però que no va retirar els diners sinó que van quedar dipositats a BPA i posteriorment van ser bloquejats a causa de la intervenció com la resta de comptes corrents. El ministre considera que la informació publicada aquest dilluns és “calumniosa i difamatòria” i per aquest motiu ha donat instruccions “perquè tant a Espanya com a Andorra es facin les querelles oportunes per revelació de secret bancari i per calúmnies”.

Xavier Espot ha explicat aquest dilluns al vespre que entre el 3 i el 5 de març -fent èmfasi que el 3 de març ningú sabia encara res de la nota del FinCEN contra BPA- el seu pare va fer diverses operacions de venda d’accions per un valor de 168.000 euros -i no 140.000 com apuntava el digital espanyol que ha difós un nou article contra el ministre-, i que van revertir en un compte corrent. Per tant, Espot ha assegurat que els diners no van ser retirats, a diferència del que hagués fet algú que hagués volgut fer ús d’una coneixença prèvia que s’intervindria l’entitat.

El ministre ha qualificat l’article d’aquest dilluns de “clarament calumniós i difamatori”, ja que “han agafat informacions parcials per construir un relat sense cap mena de fonament, fent un simulacre d’extracte de compte amb un collage d’operacions des del mes de gener que no tenen cap sentit les unes al costat de les altres”.

Per tot plegat, el titular de Justícia ha anunciat que es querellarà -tant a Andorra com a Espanya- per revelació de secret bancari i per calúmnies, tenint en compte que en l’article del digital ‘Ok Diario’ “m’imputen a mi i al meu pare un delicte, que és el de fer ús d’una informació privilegiada. A més, Xavier Espot també ha decidit posar a disposició dels grups parlamentaris tots els extractes dels comptes privats tant propis com dels seus pares, per demostrar que “és absolutament fals” que sabessin amb anterioritat que hi hauria la nota del FinCEN i que en fessin un ús privilegiat. 

Text i foto: ANA

1 comentari

  1. El Sr. Espot és persona honesta. Pocs polítics serien capaços de posar els seus comptes a disposició del Consell per demostrar la seva honorabilitat. El “marchand d’or” (el Cinca, faig notar que no poso davant Sr.) va dir que interposaria una querella. La diferència…. el Sr. Espot la posarà perquè és persona honorable i honrada, el Cinca….???

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada