El  ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha anunciat aquest dijous que el projecte de llei de modificació de la llei de la CASS per poder adequar la cotització dels autònoms en funció dels que perceben s’entrarà a tràmit a finals d’aquest any o principis del 2018 i ha anunciat que de quatre bases de cotització es passarà a sis o set que anirien entre el 25% i el 150% del salari mig. Ara s’està avaluant si aquesta cotització es farà sobre la renda neta ajustada o sobre la combinació d’ingressos i beneficis. Aquesta ha estat la resposta que ha donat a una pregunta presentada pel conseller de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi.

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha anunciat que abans de finals d’any o a principis del 2018 s’entrarà a tràmit parlamentari el projecte de llei de modificació de la llei de la CASS per fer canvis en la cotització dels autònoms i fer que s’adapti molt més als ingressos que perceben. D’aquesta manera, ha posat en relleu que ja s’han fet diferents treballs per avançar sobre aquesta modificació i, en aquest sentit, ha avançat que de les quatre bases de cotització actuals es passarà a “sis o set” que oscil·larien entre el 25% i el 150% del salari mig.

Així, Espot ha concretat que hi ha sobre la taula set bases de cotització del 25%, el 50%, el 62%, el 75%, el 100%, el 125% i el 150% del salari mig i, de manera paral·lela, es treballa per determinar si aquests càlculs es faran sobre la renda neta ajustada o sobre una combinació dels ingressos i beneficis, ja que la voluntat és, tal com ha remarcat el titular d’Interior, que “s’acabi recaptant el mateix” que ara. Tant en un cas com en l’altre s’haurà d’avaluar com la CASS pot tenir accés a aquestes dades que té el departament de Tributs i Fronteres.

Aquesta ha estat la resposta a una pregunta formulada pel conseller de Socialdemocràcia i Progrés Víctor Naudi, que ha lamentat que aquesta informació ja hagi transcendit als mitjans de comunicació. Espot li ha manifestat que va ser en el transcurs d’una entrevista que tenia concertada des de feia dies que va donar alguns detalls i ha trobat encertada la proposta que abans d’entrar el projecte de llei a tràmit hi pugui haver un intercanvi amb els grups parlamentaris, si això contribueix a agilitzar la tramitació.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada