Espot afirma que la reducció de l’atur no suposa més precarietat laboral

El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha valorat aquest dijous les dades de l’atur del mes de juliol que ha considerat ‘prou positives’ per la disminució del 17% respecte del mes anterior i del 7% respecte del mateix període de l’any anterior. Amb tot, ha demanat prudència perquè ‘mentre hi hagi un sol aturat no podem cantar victòria però tampoc mostrar un pessimisme excessiu’. Espot ha assenyalat també que ‘amb les dades a la mà’ el Departament de Treball no té constància que hi hagi un increment de la contractació de duració determinada en detriment de la de durada indefinida. ‘No podem ni molt menys concloure que la disminució de l’atur tingui com a corol·lari d’un augment de la precarietat laboral’, ha assegurat.

Després de les dades positives registrades a l’atur amb una disminució del nombre d’aturats respecte del mes anterior i de l’any anterior, el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha considerat que són dades ‘positives’ però que cal valorar ‘amb prudència’.

Espot ha reconegut que hi ha una part d’estacionalitat en les contractacions però també una altra part que ‘permet albirar una represa en el procés d’intermediació i contractació laboral’.

Aquesta represa, segons el ministre, no suposa un increment dels contractes de duració determinada en detriment dels de caràcter indefinit. Per tant, ha considerat que no es pot concloure que la disminució de l’atur hagi comportat un augment de la precarietat laboral.

‘Potser si que hi ha la percepció que les feines que obtenen tenen condicions de treball o salarials inferiors’, ha apuntat, però en caldria veure-ho cas per cas i no és el que es desprèn de la informació de què disposa el Departament de Treball ni de les intermediacions que es fan a través del Servei d’Ocupació, ha dit.

En tot cas, ha manifestat, ‘té una situació molt més precària aquell que es troba en situació d’atur i cobra, com a màxim, 400 euros mensuals de prestació per desocupació involuntària, que aquell que obté una feina que són gairebé 1.00 euros’.

Pel que fa a les formacions per adequar el perfil dels desocupats a les demandes del mercat laboral, Espot ha recordat que la Taula permanent per a la formació en el treball va presentar un nou catàleg, al qual es podrà afegir de cara a la tardor una nova activitat formativa en matèria d’emprenedoria. A més, s’han emplaçat a trobar-se de nou al setembre perquè els interlocutors socials i els membres de la taula aportin noves propostes que el Govern pugui valorar i incloure, si escau, en aquest catàleg.

TOTES LES NOTÍCIES