Xavier Espot ha dit que sí. Tal com ja s’esperava ha acceptat la proposta que li havia fet la comissió electoral de Demòcrates per Andorra perquè encapçalés el projecte de cara a les eleccions generals i ho ha comunicat aquest dimarts al vespre en el marc de l’executiva extraordinària ampliada que s’ha reunit per tractar aquest assumpte. Espot accepta amb la voluntat que hi hagi una “línia coherent” amb el projecte que ha encarnat DA fins ara i amb la intenció que sigui una proposta, alhora, renovadora per adaptar-se a les necessitats actuals, ha dit, de la ciutadania.

Ha acceptat i ho ha fet fent prevaldre les dues premisses que ja havia anunciat i que són poder definir un programa que vagi “en la línia del centre reformista que ha encarnat DA” i alhora podent-se envoltar d’un equip “plural, divers, competent, preparat i cohesionat” que l’acompanyin, ja que ha recordat que els reptes que ha d’encarar el país en el futur no poden ser una qüestió que lideri una sola persona i perquè “no és tan important el líder sinó els homes i les dones que l’acompanyen”.

És per aquest motiu que un cop ha dit que sí i ho ha comunicat al partit, ara té la intenció de poder-se reunir amb els diferents comitès parroquials, per poder copsar “els seus neguits i opinions” amb la intenció d’anar dissenyant les línies programàtiques que han de derivar en “un programa electoral amb contingut detallat”. I és que ha incidit en el fet que cal un programa “concret que vagi més enllà de les generalitats”, ja que els ciutadans es mereixen, ha remarcat, que se’ls facin propostes concretes. De manera paral·lela, en aquestes trobades s’han d’anar configurant l’equip de persones que el puguin acompanyar per “revalidar la majoria absoluta” que ara com ara té DA. I és que Espot ha defensat que qui millor pot plasmar el que necessita el país és DA, ja que és qui “millor encarna” el sentir de la societat. D’aquesta manera, ha remarcat que la majoria de la ciutadania se situa en la centralitat i que el partit ha de seguir ocupant aquest espai. És més, ha remarcat que ell se sent còmode i “identificat” amb el centre reformista.

Espot és conscient que un dels temes cabdals durant la campanya electoral serà Europa i més si s’acaba materialitzant una tercera via encapçalada per Josep Pintat. En aquest sentit, ha remarcat que creu que és “bo” que aquest tema es posi sobre la taula i es debati i ha desitjat que la campanya pugui estar centrada realment en “temes cabdals” que puguin interessar la ciutadania. Ha defensat que Andorra ha de caminar cap a Europa i que ho ha de fer fent valdre la seva idiosincràsia i ha defensat els acords que s’han aconseguit fins ara. Ha fet també autocrítica i ha admès que cal que es faci més pedagogia sobre el que comporta aquest apropament a Europa.

Espot també ha dit que continuarà exercint com a ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, tant pel compromís amb el cap de Govern com amb la ciutadania i perquè considera que encara hi ha temes que han de ser tancats abans del final de la legislatura. Ser líder de DA i el ministeri, ha dit, són totalment compatibles i ha remarcat que no escatimarà hores per compatibilitzar les dues tasques.

Daltra banda, el secretari general de DA, Esteve Vidal, ha destacat que estaven “contents d’haver reeixit” en el procés de selecció del candidat i ha fet èmfasi en la unanimitat de la comissió per proposar la candidatura a Espot com el consens que la seva figura generava. Quant al fet que s’hagi allargat aquest procés més del que inicialment s’havia anunciat, ha concretat que volien “consens important més enllà del calendari”. També ha reconegut que es veu de bon ull que Espot vulgui supervisar les línies programàtiques, ja que creu que és una “nova manera de fer política en què els programes són més importants” i també que vulgui envoltar-se d’un equip concret.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada