Esports atorga 49 beques als esportistes integrats al programa d’Alt Rendiment d’Andorra

El 14è cicle del programa d’Alt Rendiment d’Andorra (ARA) del Ministeri de Cultura i Esports beneficiarà 49 esportistes que rebran beques per un valor total de 326.626 euros. El programa té com a finalitat reconèixer el treball i l’esforç dels esportistes d’alt nivell i ajudar-los a incrementar la qualitat del seu rendiment en els competicions internacionals.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el secretari d’Esports, Justo Ruiz, han reiterat el suport del Govern a l’esport d’alt rendiment i han explicat que la dotació total no inclou la previsió de les beques corresponents als esportistes de la Federació Andorrana de Muntanyisme a l’espera que acabin la temporada de competicions (finals d’octubre). Tampoc s’inclou la previsió dels premis que s’atorgaran al primer trimestre de l’any 2020. Ruiz ha explicat que les xifres són similars a les de l’any passat.

Les beques ARA, que compten amb 4 programes, han quedat repartides de la següent manera en nombre d’esportistes: el programa Joves Promeses (13 esportistes), el programa Promeses (28 esportistes), el programa de Plans Especials (3 esportistes), el programa Elit destinat als esportistes amb dedicació exclusiva i als que compaginen l’esport amb la vida laboral (5 esportistes).

Els criteris de selecció es basen en l’edat, la progressió esportiva, els resultats, l’assoliment dels objectius els resultats esportius de l’última temporada, el grau d’assoliment dels objectius establerts la temporada passada i la planificació dels objectius futurs.