Esports aposta per una inauguració lúdica i participativa de l’Estadi Nacional

estadiL’Estadi Nacional s’inaugurarà oficialment el dissabte dia 22 de novembre amb un acte “festiu, esportiu i lúdic”, segons ha explicat el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Cerqueda.

Cerqueda ha comparegut en roda de premsa per presentar les activitats previstes durant la jornada. Els actes s’iniciaran a les 10 del matí amb un torneig de futbol amb infants de la Federació Andorrana de Futbol i un torneig de rugbi amb els de l’Escola de rugbi.

A les 12 del migdia hi ha previstos partits de futbol i rugbi amb la participació d’antics jugadors de les dues disciplines, altres esportistes, polítics i periodistes. Els equips estaran dirigits per Koldo Álvarez de Eulate i Toni Castillo i Justo Ruiz i Jaume Esteve.

Precisament, Jaume Esteve i Toni Castillo han acompanyat el secretari d’Estats d’Esports en la roda de premsa.

L’acte d’inauguració de l’Estadi Nacional pròpiament dit anirà a càrrec del cap de Govern, Antoni Martí, i tindrà lloc a les 13:45 per donar pas a un dinar popular.

Cerqueda ha explicat que la jornada s’ha plantejat com un homenatge als pioners del futbol i del rugbi. Ha remarcat que centenars d’esportistes han gaudit durant les darreres dècades d’aquest espai i que la participació en l’acte dels infants de la base és un reconeixement als futurs usuaris de la instal·lació.

Ha comentat igualment que l’acte està obert a tothom relacionat amb el món de l’esport. “Pot ser ens hem oblidat d’algú però hi és convidat tothom”, ha destacat. Tant Esteve com Castillo han confirmat la presència sobre la gespa d’esportistes de totes les disciplines així com el caràcter lúdic i no competitiu de la jornada.

s treballa és que en cas de catàstrofe o emergència aquests infants ara formats esdevinguin agents actius i aportin els seus coneixements tan per posar-se en situació de seguretat ells mateixos com al seu entorn, tal i com ha explicat Francesc Areny

Francesc Areny ha lloat la tasca que desenvolupa la Creu Roja, “una feina que contribueix a la qualitat de vida de la nostra societat” i ha destacat que molts dels esdeveniments organitzats per institucions o el sector privat no es podrien desenvolupar sense la seva participació.

El conveni preveu igualment la participació activa de la Creu Roja en els plans de protecció civil i simulacres, en la formació del personal i en la divulgació les campanyes de conscienciació.

Foto: SFG

TOTES LES NOTÍCIES