El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, l’adjudicació dels treballs per a efectuar la treta de la gespa artificial de l’Estadi Nacional i la seva col·locació al camp d’esports del Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino.

L’adjudicació ha recaigut a l’empresa espanyola Fieldturf Poligras per contractació directe i urgent per un import total de 133.347,89 euros. L’extracció i transports tindrà un cost de 41.080,55 euros. L’extracció de l’actual gespa d’Ordino i instal·lació de la procedent de l’Estadi Nacional tindrà un cost de 92.267,34 euros. L’empresa té el termini d’execució entre el 12 d’octubre i el 17 de novembre per a realitzar ambdues feines.

Aquest canvi de gespa de les instal·lacions de l’Estadi Nacional ve motivat després que no passés tots els requisits del test de la UEFA i ja amb cinc anys d’antiguitat. Tal com ja s’ha explicat, la Federació Andorrana de Futbol (FAF) serà l’encarregada d’instal·lar la nova gespa a l’estadi nacional amb el compromís de l’empresa que estigui apunt i amb tots els certificats passats (FIFA Quality Pro i World Rugby) la primera setmana de novembre.

Així es referma el compromís que l’Estadi Nacional pugui continuar acollint partits internacionals de futbol i rugbi i que la nova gespa serà de primer nivell, molt similar a les que hi ha ubicades en infraestructures d’alt nivell arreu del món.

L’actual terreny de joc de l’Estadi Nacional té encara vida útil esportiva, per això la secretaria d’Estat d’Esports ha consensuat la recol·locació de la gespa al Centre de Tecnificació d’Ordino, on l’actual superfície ja té 10 anys d’ús. La gespa d’Ordino serà reaprofitada i posada a disposició de les entitats esportives o altres administracions públiques per embelliment o altres possibles usos.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada