Brúixoles que buscaven somriures perduts, d’Albert Espinosa, ha estat el llibre de més èxit a Andorra en aquesta Diada de Sant Jordi, segons han coincidit diversos llibreters a la fira de la plaça del Poble de la capital. Les obres dels autors andorrans, però, també han estat protagonistes de la jornada, sobretot El museu de l’elefant, de Joan Peruga, la Història digital d’Andorra, de Jordi Planellas, i el segon volum d’Històries de la nostra història, d’Alfred Llahí. El que ha decaigut ha estat la saga eròtica de Les 50 ombres de Grey, que després de l’èxit dels darrers mesos ha començat a afluixar.

Diversos llibreters han coincidit a destacar el llibre Brúixoles que buscaven somriures perduts, d’Albert Espinosa, com el més venut en aquesta Diada de Sant Jordi. Tot i que alguns han assenyalat que en aquesta ocasió les vendes han estat molt variades, en general sí que s’ha venut més aquest llibre i també els d’autors andorrans.

Els venedors, a més, han coincidit a destacar com el bon temps ha afavorit l’afluència de visitants i ha propiciat que augmentin les vendes, i gairebé tots han indicat que aquest any ha estat millor que l’anterior.

La llibretera Anna Riberaygua de La Puça, ha indicat que el llibre d’Espinosa ha estat un èxit, però també s’ha venut bastant el llibre de Pilar Rahola, El carrer de l’embut, i Plans de futur de Màrius Serra. El més demanat, però, han estat els llibres d’autors andorrans.

Riberaygua ha indicat que aquest any, el bon temps, a més de portar més gent a la plaça del Poble, també ha provocat que els visitants s’hagin entretingut a mirar els llibres i triar, i per tant han escollit títols més variats, i no només els més venuts.

En aquesta apreciació hi ha coincidit la llibretera Maria José Sánchez, de la llibreria Pyrenées, que també ha notat que els clients han triat pausadament i no han anat directament a buscar els més llegits.

A més del llibre d’Espinosa, Pyrenées també ha venut molts exemplars de La reina descalça d’Ildefonso Falcones i de Perduda de Gillian Flyyn. I ha coincidit també en l’èxit de títols andorrans com el Museu de l’elefant de Joan Peruga o Històries de la nostra història d’Alfred Llahí.

Des de Llibre Idees, Iker Gómez ha indicat que el nivell de vendes de la jornada ha estat millor que l’any passat. En els títols més venuts ha coincidit amb els altres llibreters, i a més ha afegit El guardián invisible de Dolores Redondo, i El clam silenciós de les muntanyes, de Joan Janer, que ha estat signant llibres a la fira. També ha estat signant i dedicant el seu llibre Jordi Planellas, l’autor de la Història digital d’Andorra, que també ha estat un èxit a la fira.

La saga eròtica de Les 50 ombres de Grey, estava previst que fos un dels reclams de la jornada, igual que ho va ser per les festes de Nadal, però en canvi ‘ha estat molt parat’, segons han informat tots els llibreters.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada