efa

L’Empresa Familiar Andorrana (EFA) ha presentat aquest dimarts al migdia el seu 15è Fòrum, que tindrà lloc l’1 de desembre a l’Sport Hotel Village de Soldeu. Amb el títol ‘Empreses familiars: perspectives d’impacte’, “intentarà identificar que és el que és clau” pel que fa als impactes que les empreses hauran de fer front en un futur proper, ha explicat el secretari tècnic de l’EFA, Joan Tomàs. Entre els ponents convidats, destaca la presència de la portaveu del grup municipal del Partido Popular a l’Ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, que parlarà sobre la política de l’empresa familiar. Aprofitant l’acte de presentació, el president de l’EFA, Josep Maria Cases, ha insistit a lamentar que, tot i que el Govern “està fent tot el que està al seu abast” en les negociacions amb Europa per l’acord d’associació, “dóna molt i exigeix poc”. Per aquest motiu, “hauria de pressionar perquè Europa doni contrapartides”.

La portaveu del grup municipal del Partido Popular a l’Ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre; la directora general de Laboratoris HIPRA, Maria del Mar Nogreda; i el professor fundador i assessor en energia de la Singularity University (USA), José Luis Cordeiro, seran els protagonistes del 15è Fòrum de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), que tindrà lloc el proper 1 de desembre a l’Sport Hotel Village de Soldeu. Amb el nom ‘Empreses Familiars: perspectives d’impacte’, el fòrum vol “identificar els aspectes als que hauran de fer front” les empreses en un futur pròxim, sobretot relacionats amb temes tecnològics i de transports, tal com ha destacat el secretari tècnic de l’EFA, Joan Tomàs.

Durant la seva conferència, Aguirre parlarà sobre política a l’empresa familiar, i Nogreda explicarà el seu exemple d’èxit d’empresa familiar, una companyia farmacèutica veterinària que ja és multinacional. Pel que fa a Cordeiro, parlarà sobre la necessitat de renovar-se constantment per no baixar del carro de la transformació tecnològica. En aquest sentit, i traslladant el coneixement de Cordeiro a l’empresariat andorrà, “és una obligació que estigui alerta dels vectors de canvi” que s’aniran produint, ha exposat el president de l’EFA, Josep Maria Cases.

Al Fòrum també hi seran presents el cap de Govern, Toni Martí, que farà l’acte de clausura, i el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, que farà l’acte de benvinguda.

Precisament Cases ha volgut llançar un missatge al Govern durant la presentació del Fòrum. Ha assegurat, i en relació a les negociacions amb Europa per tancar un acord d’associació, que “tot i que el Govern està fent tot el que està al seu abast”, “dóna molt i exigeix molt poc”. Cases ha plantejat, per exemple, que Andorra ha donat a Europa “coses tan importants com el secret bancari”, i “en contrapartida no ens donen absolutament res”. Per aquest motiu, ha demanat al Govern que pressioni més Europa durant les negociacions per obtenir més beneficis a canvi.

Com a exemples, el president de l’EFA ha parlat de l’Aeroport Andorra-La Seu d’Urgell. Ha assegurat que els costos que li suposarien a Europa donar un impuls a aquesta infraestructura són “peccata minuta”, i per tant ha de ser un dels aspectes que ha de demanar el Govern a canvi. En aquest sentit, Tomàs ha afegit que si es vol que l’economia del país “creixi els propers anys”, és necessari comptar amb un aeroport amb garanties.

Per tot plegat, i tot i que l’EFA està a favor de l’acord d’associació, aquest ha de “recollir les singularitats d’Andorra” perquè el país no s’acabi “diluint”, ha conclòs Cases.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada