Espectacular cartell de la 24a Temporada de Música i Dansa

La Temporada de Música i Dansa d’Andorra la Vella MoraBanc ha presentat aquest dijous el cartell de la 24a edició que inclou quatre actuacions, entre els mesos de febrer i abril, al Centre de Congressos de la capital. Una proposta amb artistes de primer nivell internacional que toca diferents gèneres com la música clàssica, la lírica i la dansa.

El espectacles

1/02/2018 Ailey II

Durant més de quaranta anys, Ailey II ha fusionat l’esperit i l’energia del millor talent jove d’Amèrica amb la passió i la visió creativa dels coreògrafs emergents més destacats. Iniciada el 1974 amb el nom d’Alvin Ailey Repertory Ensemble, i ara Ailey II, personifica la missió pionera d’Alvin Ailey de fer arribar la dansa a una comunitat cultural més àmplia.

Ailey II ha estat aclamada per la crítica i té un repertori representatiu que inclou obres de mestres de creadors com Alvin Ailey, Talley Beatty, Donald Byrd i Ulysses Dove. Revelations és la peça de dansa moderna més vista de la història des que es va estrenar el 1960. Un tribut a la tradició afroamericana a la Texas rural, on Ailey va passar la seva infància.

13/02/2018 Khatia Buniatishvili

Icona d’una nova generació de pianistes, Khatia Buniatishvili és una força de la naturalesa que captiva el públic amb el seu virtuosisme i temperament. Per al seu concert a Andorra ha preparat un repertori amb peces de Brahms, Txaikovski i Liszt. Nascuda a Tbilisi (Geòrgia) el 1987, Buniatishvili és una figura internacional amb una presència escènica espectacular per la qual l’han batejada com la Beyoncé del piano. Khatia Buniatishvili pren com a model principalment els pianistes de les velles generacions, com Serguei Rakhmaninov, Sviatoslav Richter, Glenn Gould o Martha Argerich, la seva pianista preferida.

4/03/2018 Virtuosos de la Filharmònica de Berlín

L’Orquestra Filharmònica de Berlín és una de les orquestres simfòniques més importants del món. Anteriorment era coneguda com Berliner Philharmonisches Orchester o BPO. L’Orquestra també és la base de diversos conjunts de música de cambra, com els Virtuosos de la Filharmònica.

Aquests músics excepcionals retran un tribut a Leonard Bernstein en una primera part dedicada íntegrament al compositor nord-americà. En la segona part el protagonista serà Txaikovski, a qui recordarem en el 125 aniversari de la seva mort.

24/04/2018 Javier Camarena

Javier Camarena s’ha convertit en el furor del món de l’òpera, i ha estat tot just el tercer cantant en els últims setanta anys a oferir un bis a la Metropolitan Opera House. Aquesta mateixa gesta la repetiria mesos més tard al Teatro Real de Madrid.


El tenor mexicà és el primer a oferir un bis en dues funcions consecutives en la història d’ambdós recintes d’òpera. Després del seu debut a Zuric (Suïssa) el 2007, Javier Camarena ha estat admirat per la bellesa de les seves interpretacions en un repertori de gran virtuosisme i dificultat, alternant amb les figures més importants de l’òpera mundial, interpretant rols principals i sota batutes tan destacades com les de Claudio Abbado o Zubin Mehta, per esmentar-ne algunes.

Venda d’entrades

Les localitats pels diferents espectacles de la Temporada ja es poden adquirir al web venda d’entrades de MoraBanc (www.morabanc.ad/entrades), al Centre Cultural la Llacuna, a l’Oficina de Turisme d’Andorra i els dies d’espectacle al Centre de Congressos. Els preus van dels 25 als 35 euros. Fins al dijous 18 de gener es poden adquirir també abonaments pels quatre espectacles amb un 25% de descompte per 105 euros.

Com en anteriors edicions, el Lounge Bar oferirà servei de restauració des d’una hora abans dels espectacles al mateix Centre de Congressos i, abans de les actuacions, es faran xerrades sobre els artistes i les obres que es podran veure sobre l’escenari.