Espectacle sobre gel en el Circuit Andorra

Després de l’èxit de participació i seguiment assolit a principis del 2016, les Ice Gladiators tornaran a ser les carreres de referència, durant l’inici de la pretemporada, per a pilots de les dues rodes que durant la resta de l’any disputen diverses especialitats del motociclisme. Espectacle sobre gel en el Circuit Andorra.

La Federació Motociclista d’Andorra, sempre amb contacte directe amb els pilots, serà l’organitzador dels diferents meeting que, com és tradicional, es disputaran en dimecres a partir de les 20.00 hores a la pista de gel del Port d’Envalira.

En concret, aquest any també hi haurà cinc proves que decidiran el campió del campionat. Es disputaran, tres al gener (11, 18 i 25) i dos al febrer (1 i 15).

En el decurs de les dues hores que acostuma a durar cadascuna de les proves parcials, un màxim de 30 pilots (+ 2 convidats) disputaran una sèrie de 10’ d’entrenaments lliures, 10’ d’assajos cronometrats determinants per establir les graelles de sortida de les dues mànegues següents.

La prova finalitzarà amb la disputa de dues finals, la primera entre els més ràpids de les curses anteriors mentre que els altres participants disputaran la final de consolació.

Les motos que pilotaran els participants seran de motocròs o tot terreny (enduro) que, segons la seva cilindrada, quedaran situades en la categoria corresponent.

Els detalls tècnics que han de complir les esmentades motos són: Atur d’emergència situat al costat del puny dret, l’obligatorietat de portar llums davant i al darrere per fer-se visibles a la pista, un màxim de 260 claus, de 0,7 cm de longitud màxima, a la roda davantera i un màxim de 270 claus, de 0,7 cm de longitud màxima, a la roda del darrere.

En la llista d’inscrits de la present edició de la competició de motos sobre gel, hi ha el podi de l’edició 2016: Nil Solans, Àlex Iscla i Arnau Pons. A part, els pilots de velocitat, Àlex Rins i Xavier Cardelus repeteixen mentre que el campió espanyol d’Enduro, Jaume Betriu, disputarà el seu primer campionat.

Els participants a les Ice Gladiators 2017, tindran el primer contacte amb la pista del Circuit Andorra, el dia 9 de gener a partir de les 20.00 hores. Serà una possibilitat, opcional, de provar la moto en l’escenari en el qual es disputarà l’esmentat campionat.

(Text i foto: Fotosport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.