El govern espanyol ha decidit posposar un curs el tancament progressiu de les escoles d’Encamp i Sant Julià de Lòria, que estava previst que comencés el curs vinent 2013-2014. Així ho han fet públic el Govern i l’Ambaixada d’Espanya en un comunicat conjunt en què ratifiquen que els alumnes preinscrits en aquests centres podran iniciar-hi el curs 2013-2014. En aquest sentit, l’ambaixador espanyol, Alberto Moreno,  ha assenyalat que Espanya ha estat receptiva a les demandes dels pares i que s’ha pres la decisió perquè no s’havia tingut en compte el problema dels menors de tres anys ja matriculats, i perquè el cost de la mesura és ‘pràcticament zero’.

Alberto Moreno ha destacat que la decisió del govern espanyol és una ‘mostra de confiança’ en el fet que es vol avançar i treballar en el projecte del centre integrat ‘en les millors condicions’. I ha afegit que amb aquesta decisió es retarda el tancament un any, un fet que ajudarà a normalitzar tot el procés i a evitar una pèrdua de confiança en el projecte. Moreno ha explicat que Espanya ha analitzat el problema, sobretot pel que feia als menors de tres anys ja matriculats, una realitat que no existeix al país veí, i juntament amb el fet que la mesura no suposava cap cost, ha propiciat aquest ajornament.

El comunicat informa que el ministre d’Educació, Cultura i Esport espanyol, sensible a la demanda social plantejada al país i com a resposta a la petició que li va fer arribar la ministra d’educació, durant la reunió mantinguda a Madrid el passat 29 de maig, va comunicar aquest dijous la seva decisió final d’admetre, de manera excepcional, els alumnes de tres anys preinscrits per al curs 2013-2014 a les escoles de titularitat de l’estat espanyol d’Encamp i de Sant Julià de Lòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada