duana

Potser no arribi en el moment més oportú, després dels últims casos destapats d’exportació il·legal de medicaments des d’Espanya a tercers països, però el Ministeri de Sanitat ha aprovat l’Ordre SSi/2375/2014 (que modifica una anterior vigent des de 2011) per la qual s’estableixen nous criteris en el control sanitari en frontera per la inspecció farmacèutica, segons Elglobal.net. La principal novetat és una menor rigidesa en els controls de les exportacions i importacions de medicaments amb origen o destinació a països del continent europeu no adscrits a la Unió Europea però amb els quals existeixen diversos acords de reconeixement i tractats econòmics, com Andorra, Suïssa i Turquia.

Segons s’exposa en la nova legislació, “es fa precís eximir de certs controls en frontera a les operacions que tenen lloc amb Suïssa, Turquia i Andorra”. En el cas del país helvètic, la justificació és que “l’Acord de Reconeixement Mutu en matèria de medicaments que existeix entre la Unió Europea i Suïssa, així com l’ampli intercanvi comercial i la proximitat del territori permeten un coneixement i intercanvi d’informació suficients per eximir dels controls en frontera a les importacions de medicaments (…) així com a les exportacions realitzades, bé per laboratoris farmacèutics o entitats de distribució”. També s’eximeixen d’aquests controls als productes sanitaris.

En el cas dels controls a les exportacions de medicaments a Andorra, Sanitat ha tingut en compte que “les farmàcies del Principat es proveeixen en gran manera de medicaments autoritzats a Espanya”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada