cinca-montoroEl ministre d’Hisenda i Administracions Públiques d’Espanya, Cristóbal Montoro, i el secretari d’Estat d’Hisenda, Miguel Ferre, s’han reunit avui amb el ministre de Finances i Funció Pública d’Andorra, Jordi Cinca. La reunió, que s’ha celebrat en un clima cordial a la seu del Ministeri, ha servit, entre altres assumptes, per fer un balanç de l’aplicació de l’acord d’intercanvi d’informació tributària signat l’any 2010, segons un comunicat que apareix a la pàgina oficial de La Moncloa. Ambdues administracions s’han compromès a reforçar en el futur la col·laboració en matèria d’intercanvi d’informació i transparència fiscal.

Durant la reunió s’ha tractat també l’estat de les negociacions per a la signatura d’un conveni per evitar la doble imposició entre els dos Estats. La primera ronda tècnica començarà la setmana del 22 de setembre. La proposta espanyola segueix el model de l’OCDE per a un conveni de doble imposició, en el qual s’inclouen les clàusules anti-abús i de salvaguarda habituals.

L’objectiu del Ministeri d’Hisenda és, precisament reforçar la signatura de convenis d’aquest tipus. D’igual forma, pretén estendre la xarxa d’acords d’intercanvis d’informació. Entre els convenis per evitar la doble imposició i acords d’intercanvi d’informació, signats o rubricats en aquesta legislatura figuren els de Bahrain, Àustria, Regne Unit, Índia, Uzbekistan, Xipre, Argentina i Estats Units. Al març d’aquest any, el Consell de Ministres va autoritzar la signatura d’acords d’intercanvi d’informació amb les dependències de la Corona britànica de Jersey, Guernesey i la Illa de Man.

Així mateix, Espanya lidera al costat de França, Itàlia, Alemanya i Regne Unit (G-5) un projecte pilot per elaborar un sistema global i estandarditzat d’intercanvi d’informació, basat en el model d’acord FATCA amb Estats Units.

Les negociacions per a la signatura d’un conveni per evitar la doble imposició entre Espanya i Andorra són producte del compromís adquirit durant la trobada entre el president del Govern, Mariano Rajoy i el cap de Govern andorrà, Antoni Martí, celebrat el 12 de setembre de 2012. Poc després, al març de 2013, Montoro i Cinca van donar llum verda a l’inici formal de les negociacions, acaba l’esmentat comunicat.

(Font: La Moncloa)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada