Espanya es compromet a trobar una solució en breu a la problemàtica de la carretera N-145

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha mantingut aquest dijous a Madrid una reunió amb la ministra de Foment espanyola, Ana Maria Pastor, per tractar diversos temes relacionats amb les infraestructures i els transports. La trobada, que ha tingut lloc a la seu del Ministeri de Foment espanyol, s’ha desenvolupat en un ambient de màxima cordialitat i cooperació.

El ministre Alcobé ha volgut transmetre a la ministra Pastor la seva preocupació per l’estat de les obres a la carretera N-145 que discorre entre La Seu d’Urgell i Andorra i la necessitat de dur a terme una actuació urgent per garantir la seguretat dels vehicles i millorar-ne el seu nivell de servei. La ministra ha estat totalment receptiva a la problemàtica plantejada i s’ha compromès a trobar una solució en breu.

El ministre Alcobé ha recordat a la ministra Pastor que Andorra acollirà a principis del 2014 el XIV Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal en el que espera hi hagi una àmplia participació espanyola. La ministra ha ofert tota la col·laboració, nomenant un responsable per coordinar la seva participació. D’altra banda, s’ha convingut iniciar les negociacions d’un conveni bilateral de transport de mercaderies i passatgers entre Andorra i Espanya.

En relació a l’aeroport de La Seu d’Urgell–Pirineus, la ministra s’ha compromès a avançar en el dossier per reconvertir-lo d’aeròdrom privat a aeroport comercial. Finalment totes dues delegacions s’han acomiadat amb el compromís  de donar seguiment als diferents temes tractats i de retrobar-se durant la propera reunió de ministres iberoamericans responsables d’infraestructures, que tindrà lloc a Madrid el 29 de maig.

Han acompanyat al ministre Alcobé l’ambaixador a Espanya, Jaume Gaytán; el director d’Ordenament Territorial, Esteve Comes; i la membre del Gabinet Tècnic de Direcció Fina Pastor. Per part espanyola també han participat el secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Vivenda, Rafael Català, i el secretari general d’Infraestructures, Gonzalo Jorge Ferre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *