Espanya desbloqueja els treballs de la N-145

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha aprofitat la participació en la reunió de ministres iberoamericans de Foment, que s’ha celebrat a Madrid aquest dimarts, per mantenir contactes amb la seva homòloga espanyola, Ana Pastor.

La ministra de Foment espanyola s’ha compromès a activar les obres a la N-145. En aquest sentit, Ana Pastor ha anunciat que el Govern espanyol desbloquejarà una partida per dur a terme la pavimentació de la carretera d’accés a Andorra, treballs que es durien a terme entre juny i setembre. Igualment ha precisat que totes les fases d’execució de l’obra pendents estarien enllestides el primer semestre de l’any vinent.

Pastor ha presidit la reunió de ministres de Foment, preparatòria de la Cimera iberoamericana que tindrà lloc a Cadis el mes de novembre vinent. La trobada s’ha centrat en dos grans eixos: la necessitat d’establir mecanismes de col·laboració transnacionals per a la planificació i execució de grans infraestructures i les sinèrgies entre sector públic i privat per afrontar el finançament.

Alcobé ja va participar dilluns en la Trobada Empresarial d’Infraestructures, un fòrum complementari a la reunió i que aplega representants polítics i empresarials de tota Iberoamèrica.

Sota el títol Aliances público-privades per accelerar el desenvolupament de les infraestructures de transport, els participants han analitzat la necessitat de fomentar noves oportunitats de finançament dels sistemes d’infraestructures i transport a Iberoamèrica.

Alcobé ha viatjat acompanyat del director d’Ordenament del Territori, Esteve Comes, i un representant de l’Associació de contractistes d’Obra (Acoda). Alcobé considera clau els contactes empresarials en el marc de la trobada en vistes “a la possible implantació d’empreses d’Andorra a Iberoamèrica”, un mercat amb “dèficit d’infraestructures i necessitat d’empreses”.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *