El Consell de Ministres espanyol ha aprovat la signatura “ad referendum” i la seva remissió les Corts per a ratificació de l’acord entre Espanya i Andorra sobre el transport internacional per carretera, que inclou aspectes com els serveis de taxis i vehicles de lloguer amb conductor amb sortida o destinació el Principat.

L’Acord estableix el marc legal aplicable als transports per carretera de viatgers i mercaderies realitzats entre tots dos països, i incorpora aspectes nous en els convenis de transport internacional per carretera subscrits per Espanya.

En relació amb el seu contingut, s’estableixen els principis del règim d’operacions que es poden realitzar entre Espanya i Andorra. Possibilita la realització del transport de cabotaje (que un transportista de passatgers o mercaderies, després de realitzar un transport a un punt de l’altre país, pugui realitzar un altre dins del mateix abans del de retorn) i la triangulació de transport, de manera que, per exemple, les empreses espanyoles puguin realitzar un transport a un tercer país i des d’aquí un de tornada a Andorra, per evitar tornar en buit.

Així mateix, es regulen els serveis de taxis i vehicles de lloguer amb conductor, als quals es permet prendre un passatger en l’aeroport o estació de tren de destinació si el servei ha estat prèviament contractat, com podria ser el cas d’un transport cap a l’aeroport de Barcelona o a les estacions de tren de Barcelona i Lleida, així com a l’aeroport de La Seu d’Urgell, el més proper al Principat. En resum, es pretén dotar d’una base i una seguretat jurídica a l’activitat del sector i millorar el servei als ciutadans i la situació d’empreses i professionals del sector del transport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada